ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

„Atomenergiáról – mindenkinek” konferencia Miskolcon

2013.12.03
"Atomenergiáról - mindenkinek" konferencia Miskolcon

Közel kétszázan vettek részt az „Atomenergiáról – mindenkinek” konferenciasorozat miskolci rendezvényén, amelyet az Országos Atomenergia Hivatal a Miskolci Egyetemmel és a TIT Stúdió Egyesülettel közösen szervezett. Az előadások széles spektrumot fogtak át, hiteles és teljes körű információt adva az atomenergia alkalmazásának különböző területeiről, a felmerülő kockázatokról, azok minimalizálásáról, illetve az alkalmazás biztonságáról. Az OAH bemutatása mellett a sugárzó környezet témájával, az atomerőművek biztonságával, a nukleáris terrorizmussal, az atomenergia jelene és jövője kérdéseivel, a radioaktív hulladékok elhelyezésével, valamint a fúziós energiatermeléssel ismerkedhettek meg a résztvevők.


Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója köszöntőjében kiemelte: a konferencia lehetőséget biztosít, hogy az atomenergia területe és a nukleáris kérdések megvitatása közelebb kerülhessen mindenkihez, különösen a fiatalokhoz. Kékesi Tamás, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese nyitóbeszédében felhívta a figyelmet mindazon képzésekre, amelyekkel a nukleáris iparban is jól használható, versenyképes tudást lehet szerezni. Kifejezte reményét, hogy a diákok meglátják azokat a lehetőségeket, amelyek meghatározzák továbbtanulásukat is.

A szünetekben a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Nukleáris Társaság, a Mecsekérc Kft. és az Országos Atomenergia Hivatal kiállítását tekinthette meg a főként diákokból álló közönség. Az érdeklődők kérdéseire a részt vevő szervezetek munkatársai személyesen válaszoltak.

A korábbi rendezvényekhez hasonlóan a miskolci konferencia is megmutatta, hogy jelentős érdeklődés van az atomenergia témaköre iránt. Különösen örömteli, hogy az előadásokon nagy számban vettek részt fiatalok. A rendezvény programját itt érheti el. Az elhangzott előadásokat a hírünkhöz kapcsolódó anyagoknál találhatja.Facebook megosztás