ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Atomenergiáról - mindenkinek: a megújított formátumú rendezvényünk nagy sikert aratott Pécsett

2017.10.13

Közel 300 diák vett részt az Országos Atomenergia Hivatal, a TIT Stúdió Egyesület és a Pécsi Tudományegyetem közös szervezésében megrendezett Atomenergiáról - mindenkinek rendezvényen. A korábbi konferenciákhoz képest az előadások rövidebbek és tematikájukban színesebbek lettek, a kiállításon pedig nagy hangsúlyt fektettünk az interaktivitásra és a kipróbálható eszközökre, hogy élmény legyen a tanulás.


Új partnerek is megjelentek: a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Rescube Robotics és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a standja is sok látogatót vonzott. Sugárkapu, kutató-mentő robot, valamint számtalan érdekes katasztrófavédelmi felszerelés színesítette a rendezvényt. Korábbi partnereink közül az RHK Kft. az OAH-hoz hasonlóan megújította kiállítását, a Magyar Nukleáris Társaságtól érkezett szakértők pedig szintén izgalmas tartalmakkal és eszközökkel várták a fiatalokat.  

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának asztalánál nem csak az elérhető képzésekről adtak tájékoztatást, hanem különleges sugárzásmérő-berendezésekkel mutatták be, hogy milyen izgalmas ez a terület.

Az Országos Atomenergia Hivatalnak törvényi kötelezettsége az atomenergia alkalmazásának a bemutatása, a lakosság tájékoztatása. Az atomenergiáról - mindenkinek rendezvénysorozat jó lehetőséget teremt a közvetlen párbeszédre, valamint arra, hogy  első kézből kapjanak hiteles és szakmailag megalapozott tájékoztatást az érdeklődők.
A rendezvény mentén több interjút is adott a helyi sajtóorgánumnak Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója, így a Baranya megyei lakossághoz, széles körben is eljutott a tájékoztatás.

Az OAH nem támogatója és nem ellenzője az atomenergia alkalmazásának, ennek szellemében alakítottuk ki az előadások és az interaktív kiállítás tematikáját.

Korábbi hírünket, valamint a rendezvény programját itt érheti el.Facebook megosztás