ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Finn hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2023.02.02

Finn delegáció látogatása Finn delegáció látogatása

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság (STUK) főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató. A delegációt Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke, valamint Juhász László elnökhelyettes fogadta. A találkozón többek között megosztották egymással az orosz típusú nyomott vizes atomerőművek üzemidő-hosszabbításához, valamint új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó hatósági tapasztalatokat, valamint áttekintették a kis moduláris reaktorokat érintő nemzetközi trendeket és hatósági kérdéseket. A program részeként a delegáció ellátogatott Paksra, ahol megtekintették a Paksi Atomerőművet, valamint a tervezett új atomerőművi blokkok telephelyét.

Tovább olvasom »

Tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2023.01.31

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2023. február 1-én hajnalban megkezdik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréjét. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik.

Tovább olvasom »

Hirdetmény az SK On Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.01.25

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK On Hungary Kft. kérelmére indult, radioaktív sugárforrások fizikai védelmi rendszerének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a 359/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Leterhelés a 3. blokkon

2023.01.19

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Az MVM Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2023. január 19-én 03:26-kor generátor védelmi működés történt, melynek következtében a blokk jelenleg 50%-on üzemel. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. A javítást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.01.11

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Az elmúlt napokban a Paksi Atomerőmű blokkjai a rendszerirányító (MAVIR) kérésére tercier szabályozásokban vettek részt, ennek megfelelően kisebb leterheléseket hajtott végre az atomerőmű. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »


Események

2022.12.13
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Budapesten

2022.09.26
66. NAÜ közgyűlés Bécsben

2022.07.04
NAÜ EPREV "követő" misszió

2022.06.27
Joint Convention 7. felülvizsgálati értekezlet

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés