ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Két- illetve többoldalú megbeszélést folytatott az OAH a régió, az USA, illetve Európán kívüli más országok társhatóságaival

2022.09.29

US NRC - OAH együttműködési megállapodás aláírása US NRC - OAH együttműködési megállapodás aláírása

2022. szeptember 26-án kezdődött a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlése Bécsben. Az egyhetes tanácskozáson az Országos Atomenergia Hivatal delegációját Kádár Andrea Beatrix elnök vezette. Az elnök a központi programok mellett két- és többoldalú találkozókon vett részt, amelyeken tárgyalásokat folytatott a tagállamok felügyelő hatóságainak vezetőivel, továbbá az OECD Nukleáris Atomenergia Ügynökséggel, valamint felső szintű egyeztetésekre került sor az Európai Bizottsággal.

Tovább olvasom »

Lakossági óvintézkedések bevezetését megalapozó védekezési stratégia – új OBEIT útmutató

2022.09.26

OBEIT OBEIT

Új, az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Tervhez (OBEIT) kapcsolódó dokumentum jelent meg. A „Lakossági óvintézkedések bevezetését megalapozó védekezési stratégia” című, 2.2 számú útmutató elkészítésére és kiadására független szakértő javaslata alapján, a vonatkozó nemzetközi követelményeknek való megfelelés céljából, az OAH által működtetett Felsőszintű Munkacsoport keretein belül került sor.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2022.09.26

Útmutató Útmutató

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Üzemelő nukleáris létesítmények nukleáris veszélyhelyzetre való felkészülése és baleset-elhárítási tevékenysége” című útmutató.

Tovább olvasom »

Elérhető az OAH honlapján az Országos Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer 2021. évi méréseiről szóló jelentés

2022.09.26

OKSER OKSER

Az éves összefoglaló jelentés megállapítja, hogy mind az országos, mind a létesítményi környezetellenőrzés során kapott eredmények szerint az engedélyhez kötött tevékenységeknek a környezetre, illetve a lakosságra gyakorolt hatása elhanyagolható, a radioaktív izotópok aktivitáskoncentráció-értékei több mintafajtánál is túlnyomórészt kimutatási határ alatt maradnak.

Tovább olvasom »

Külföldi szakértők képzése az OAH-ban

2022.09.26

Képzés Képzés

2022. szeptember 21-én 15 fős hallgatói csoport érkezett az Országos Atomenergia Hivatalba, hogy egy harmadik országok hatóságainak felkészítését célzó európai uniós projekt keretében megvalósuló képzés részeként az OAH-tól tájékoztatást kapjanak a veszélyhelyzet-kezelés és a baleset-elhárítás magyarországi rendszeréről, valamint az OAH-ban található Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központ működéséről.

Tovább olvasom »


Események

2022.09.26
66. NAÜ közgyűlés Bécsben

2022.07.04
NAÜ EPREV "követő" misszió

2022.06.27
Joint Convention 7. felülvizsgálati értekezlet

2022.03.21
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ARTEMIS missziója

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés