ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

OAH-s előadások a XLI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamon

2016.05.02

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakcsoportja április 26-28. között rendezte meg a XLI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamát Hajdúszoboszlón, ahol az Országos Atomenergia Hivatal több munkatársa is előadást tartott.

Tovább olvasom »

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreinek képzése Magyarországon

2016.04.28

A világon összesen három országban szerveznek a NAÜ biztosítéki ellenőrei számára a Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti gyakorlati képzéseket – ezek egyikének áprilisban újra Magyarország adott otthont. A program szerint különböző helyszíneken, változatos helyzetekre készítették fel a NAÜ munkatársait, akik a mindennapi munka során is jól hasznosítható tudásra tehettek szert.

Tovább olvasom »

Eltelt 30 év – Emlékezés Csernobilra

2016.04.27

30 éve történt a csernobili atomerőmű balesete. Súlyos környezeti és egészségügyi következményeinek mértékéről a mai napig vita folyik. Tanulságai azóta is meghatározók a nukleáris ipar számára, amely mindent megtesz a hasonló balesetek elkerülése érdekében.

Tovább olvasom »

Nemzetközi fórum Csernobil örökségéről

2016.04.26

Április 21-23. között Kijevben került sor arra a nemzetközi fórumra, amelyet a csernobili atomerőmű-baleset 30. évfordulója alkalmából rendeztek. A rendezvényen Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója is részt vett.

Tovább olvasom »

Változások az OAH egyes közigazgatási eljárásaiért és igazgatási jellegű szolgáltatásaiért fizetendő díjak szabályozásában

2016.04.05

2016. április 5-én lép hatályba az Országos Atomenergia Hivatal egyes közigazgatási eljárásaiért és igazgatási jellegű szolgáltatásaiért fizetendő díjakról szóló 4/2016. (III. 5.) NFM rendelet.

Tovább olvasom »

Informatikust keres az OAH

2016.04.05

A munkakörre 2016. április 15-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas kukac haea pont gov pont hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Tanúsítási okirat Tanúsítási okirat

Sikeres külső audit

2016.04.02

Sikerrel zárult az Országos Atomenergia Hivatal minőségirányítási rendszerének felülvizsgálata, az OAH március 30-án kapta meg az erről szóló dokumentumot. A minőségirányítási rendszer működésének megfelelőségét független szakemberek, a Magyar Szabványügyi Testület auditorai ellenőrizték.

Tovább olvasom »

Fotó: Bartolf Ágnes Fotó: Bartolf Ágnes

Gyimesi Zoltán-díjat kapott Bajsz József, a Paksi Atomerőmű Minőségfelügyeleti Főosztályának vezetője

2016.03.22

A díjat az atomenergia alkalmazásának biztonsága, a nukleáris biztonság fejlesztése érdekében kifejtett eredményes és kiemelkedő munka elismerésére alapították, az Országos Atomenergia Hivatal javaslata alapján a nemzeti fejlesztési miniszter adományozza.

Tovább olvasom »

Sikeres nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

2016.03.22

2016. március 16-án nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra került sor Szlovénia, Horvátország, Olaszország, Ausztria és Magyarország részvételével. A szimulált veszélyhelyzet érintette a Magyarországtól 100 kilométerre lévő Krsko Atomerőművet is.

Tovább olvasom »

VVER-fórum Budapesten

2016.03.22

Az OAH rendezésében 2016. március 8 és 10 között Budapesten került sor a VVER-fórum Valószínűségi Biztonsági Elemzések (PSA) Munkacsoportjának találkozójára. Az ülésen a munkacsoport új elnökének az OAH munkatársát választották.

Tovább olvasom »

25 éves a magyar támogatóprogram

2016.03.22

Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója 2016. március 9-én Bécsben ünnepélyes keretek között vette át Yukiya Amano-tól, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatójától a magyar biztosítéki támogatóprogram 25. évfordulója alkalmából kiállított oklevelet.

Tovább olvasom »

Nukleáris biztosítéki támogatóprogram koordinátori ülés Bécsben

2016.03.22

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség biztosítéki rendszeréhez támogatást nyújtó országok számára kétévente tartanak koordinátori ülést, amelynek célja, hogy a NAÜ bemutassa a rendszer hatékony fenntartását és megerősítését célzó hosszú távú, illetve a kétéves stratégiai tervének irányait, megjelölve azokat a fejlesztendő területeket, amelyeknél számít a tagországok szakértői hozzájárulására, mérési módszerek, berendezések kifejlesztésére, képzési és anyagi lehetőségek felajánlására.

Tovább olvasom »