ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

A Paksi Atomerőmű 2. blokkja a reaktorvédelmi működést követően újra névleges teljesítményen üzemel

2015.10.27

A Paksi Atomerőmű 2. blokkja 2015. október 24-én 17 óra 11 perckor reaktorvédelmi működés miatt a hálózatról lekapcsolódott.

Tovább olvasom »

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott az OAH két munkatársa

2015.10.22

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – munkájuk elismeréseként – Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársának, Pintér Lászlóné közigazgatási tanácsadónak, valamint Krizsán Antalné hatósági felügyeleti adminisztrátornak.

Tovább olvasom »

Magyar szakember vezette a norvég nukleáris védettségi felülvizsgálatot

2015.10.22

A norvég kormány felkérésére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében IPPAS-misszió keretében nyolcfős szakértői csoport vizsgálta a nukleáris és más radioaktív anyagok, valamint a kapcsolódó létesítmények fizikai védelmi rendszerét Norvégiában. A közel kéthetes missziót Horváth Kristóf, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vezette.

Tovább olvasom »

Iráni és szaúd-arábiai szakértők látogatása az OAH-ban

2015.10.22

Az Országos Atomenergia Hivatalnál az iráni és szaúdi szakemberek a nukleáris veszélyhelyzet kezelésével összefüggő hatósági feladatokról kaptak részletes tájékoztatást.

Tovább olvasom »

Új blokkok: helyszíni hatósági szemle és ellenőrzés

2015.10.20

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Bányászati Osztályának (BAMK BO) szakértői 2015.10.15-én újabb közös hatósági szemlén ellenőrizték a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához szükséges telephely-vizsgálati és értékelési keretprogram végrehajtását.

Tovább olvasom »

Elérhető a végleges IRRS-jelentés az OAH honlapján

2015.10.20

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a tavaszi IRRS-misszióról szóló végleges jelentést megküldte az Országos Atomenergia Hivatalnak, amelyet elérhetővé tettünk honlapunkon.

Tovább olvasom »

Nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat: hatékonyan támogatta az OAH az Európai Bizottság döntéseit

2015.10.16

2015. október 13-14-én nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlaton vett részt az Országos Atomenergia Hivatal. A harminc ország bevonásával zajló kétnapos megmérettetés lehetőséget biztosított a különböző informatikai támogató és kommunikációs rendszerek (WebECURIE, EURDEP, netes audiokonferencia) használatára, tesztelésére, valamint az OAH Baleset-elhárítási Szervezete működésének gyakorlására. Az OAH-nak kiemelt feladata volt, hogy a gyakorlat során elemzésekkel, értékelésekkel és döntési javaslatokkal támogassa az Európai Bizottság munkáját.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó: élénk párbeszéd az új blokkokról

2015.10.16

2015. október 12-13-án az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az évente megrendezésre kerülő kétoldalú osztrák-magyar találkozónak. A közel negyven fő részvételével zajló megbeszélések során a felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az elmúlt egy év legfontosabb változásairól, a szervezetek előtt álló kihívásokról, valamint az elért eredményekről és fejlesztésekről. Élénk érdeklődést kiváltó téma volt a Paksi Atomerőmű blokkjainak 15 hónapos üzemeltetési ciklusra való átállása, az új blokkok építésének jelenlegi állása, a veszélyhelyzet-kezelés, a radioaktív hulladék-kezelés, valamint a 2015 májusában lezajlott IRRS-misszió eredményei.

Tovább olvasom »

Eredmények és események a non-proliferáció területén – éves áttekintést készített az OAH

2015.10.09

A non-proliferáció, azaz a nukleáris fegyverkezés elterjedésének megakadályozása világszerte kiemelt figyelmet kap. Az Országos Atomenergia Hivatal a non-proliferációhoz kapcsolódóan, nukleáris biztosítéki és védettségi témakörben összegzést készített, amelyben az elmúlt egy év fontosabb eseményeit és eredményeit foglalta össze.

Tovább olvasom »

Idén az OAH adott otthont az ENSRA éves ülésének és szemináriumának

2015.10.07

Az Európai Nukleáris Védettség Területén Kompetens Hatóságok Szövetsége (ENSRA) a szeptember 30. és október 2. között megrendezett ülésen döntött a Nyugat Európai Nukleáris Hatóságok Szervezetével (WENRA) való szorosabb együttműködésről, valamint jóváhagyta, hogy a magyar elnökség által készített új honlap hamarosan elérhető legyen a nyilvánosság számára.

Tovább olvasom »

Németországi regionális konferencia a nukleáris terület jogi szabályozásáról

2015.10.07

A nürnbergi szakmai rendezvényen nukleáris létesítmények, nukleáris szabályozó hatóságok képviselői, nemzetközi jogi irodák és sajtóorgánumok vezető munkatársai változatos témakörökben tartottak előadást: az új blokkok, a leszerelés és a hulladékkezelés szabályozási kérdései mellett olyan témát is feldolgoztak, mint a lakosság érzelmi viszonyulása az atomenergia alkalmazásához.

Tovább olvasom »

Jordán és kínai szakemberek látogatása az OAH-ban

2015.09.29

2015. szeptember 21-én jordán, 25-én pedig kínai szakértői delegációt fogadott az Országos Atomenergia Hivatal. A vendégek főként a nukleáris és sugárvédelmi szabályozások, a környezet monitoring eljárások, a sugárzási és környezetvédelmi hatástanulmányok, valamint a nukleáris és sugaras veszélyhelyzetek kezelése és elhárítása iránt érdeklődtek.

Tovább olvasom »