ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Műszaki-tudományos háttértámogató intézmények 2015. évi szemináriuma

2015.06.02

A legújabb kutatások eredményeit osztották meg az Országos Atomenergia Hivatal műszaki-tudományos háttértámogató intézményei az április 29-én és május 7-én megtartott tudományos szemináriumon, többek között olyan területeken, mint a nukleáris biztonság, a fűtőelemek kérdésköre, különböző modellezések eredményei, de nagy teret kaptak a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásához kapcsolódó újdonságok is.

Tovább olvasom »

Az OAH csapata idén is részt vett a Közig Foci Kupán

2015.05.27

A 2015. május 17-én az OAH csapata is részt vett a Vasas Sportközpontjában megtartott IV. Közig Foci Kupán: gólban gazdag meccsek és tisztességes helytállás jellemezte a játékot.

Tovább olvasom »

OAH-NAÜ közös sajtótájékoztató a magyarországi IRRS-misszióról

2015.05.26

Jelentős érdeklődés mellett zajlott az Országos Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közös sajtótájékoztatója, amelynek témája az atomenergia magyarországi alkalmazását felügyelő hatósági rendszer nemzetközi felülvizsgálatának eredménye volt.

Tovább olvasom »

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség sajtóközleménye az IRRS-misszióról

2015.05.22

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az Országos Atomenergia Hivatal közös sajtótájékoztatót tartott az IRRS-misszióhoz kapcsolódóan, valamint sajtóközleményt adott ki.

Tovább olvasom »

Sajtótájékoztató: nemzetközi górcső alatt a teljes hazai nukleáris hatósági rendszer

2015.05.18

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2015. május 22-én (pénteken) 11.30 órai kezdettel közös sajtótájékoztatót tart, amelyen a teljes hazai nukleáris hatósági rendszert felülvizsgáló kéthetes IRRS-misszió eredményeit mutatjuk be. Helyszín: 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4., OAH székház. A sajtótájékoztatót Fichtinger Gyula főigazgató (OAH), Grzegorz Rzentkowski igazgató (NAÜ), valamint Michael R. Johnson igazgatóhelyettes (Amerikai Egyesült Államok Nukleáris Biztonsági Hatósága, US NRC), misszióvezető tartja.

Tovább olvasom »

Interjú Michael R. Johnsonnal – helyzetjelentés az IRRS-misszió első hete után

2015.05.18

Michael R. Johnson, az Amerikai Egyesült Államok Nukleáris Biztonsági Hatóságának (US NRC) igazgatóhelyettese, az IRRS-misszió vezetőjeként válaszolt kérdéseinkre, összefoglalva az első hét tapasztalatait.

Tovább olvasom »

Kezdetét vette az IRRS-misszió

2015.05.11

Hazai és nemzetközi részről mintegy százan vettek részt a misszió 2015. május 11-én tartott nyitóértekezletén. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében hazánkba érkezett külföldi szakértők két héten keresztül vizsgálják a teljes hazai nukleáris hatósági rendszert.

Tovább olvasom »

Az IRRS-felkészülés utolsó lépései

2015.05.11

Finisébe ért a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség teljes magyarországi nukleáris hatósági rendszert felülvizsgáló missziójára való felkészülés. Április végén a NAÜ szakértője, Lux Iván tartott képzést az Országos Atomenergia Hivatal projektben részt vevő munkatársainak, május 5-én pedig az érintett három hatóság tartott egyeztető megbeszélést.

Tovább olvasom »

NAÜ-ellenőrök képzése hazánkban

2015.05.05

Magyarország rendszeres támogatást nyújt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) nukleáris biztosítéki rendszeréhez. A magyar támogató program részeként az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) – a NAÜ-vel közösen – ismét továbbképzést tartott a NAÜ biztosítéki felügyelői számára 2015. április 20. és 24. között. A képzés célja a Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti nemzetközi helyszíni ellenőrzési tevékenységek gyakorlása volt.

Tovább olvasom »

Jubileumi sugárvédelmi konferencia Hajdúszoboszlón

2015.04.29

Az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakcsoportja 2015. április 21-23. között rendezte meg a jubileumi, XL. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamot Hajdúszoboszlón. A rendezvényen megválasztották a szakcsoport új vezetőségét, amelynek újból tagja lett az Országos Atomenergia Hivatal három munkatársa.

Tovább olvasom »

Európai szintű elismerés a Fukushima utáni hazai intézkedésekre

2015.04.28

2015. április 20-24. között került sor arra a brüsszeli találkozóra, ahol az atomerőművet üzemeltető európai országok bemutatták, hogy a fukushimai baleset után elhatározott intézkedések végrehajtásában milyen előrehaladást értek el. A magyar jelentés és prezentáció egyöntetű pozitív fogadtatásban részesült, elismerve az atomerőmű és a hatóság elmúlt három évben végzett munkáját.

Tovább olvasom »

Négyoldalú találkozó Szlovéniában

2015.04.27

A cseh, a szlovák, a szlovén és a magyar nukleáris biztonsági hatóság képviselői április 14-én Szlovéniában ültek össze, hogy megosszák egymással tapasztalataikat az elmúlt év nukleáris biztonságot érintő eseményeiről. A találkozón részletesen foglakoztak aktuális jogi, szabályozási kérdésekkel, valamint a folyamatban lévő, kiemelt jelentőségű hatósági eljárásokkal is.

Tovább olvasom »