ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.05.07

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A „Belső elkövetők elleni védelem” című útmutató a belső elkövető azonosításának, cselekményei megelőzésének, megakadályozásának, valamint azok következményei csökkentésének értékelési módszertanával kapcsolatban nyújt iránymutatást.

Tovább olvasom »

Audit Audit

Sikeres volt az OAH külső auditálása

2019.05.03

Az Országos Atomenergia Hivatalnál 2019. április 15-én sikeresen lezajlott az integrált irányítási rendszer felügyeleti auditja. A Magyar Szabványügyi Testület vezető auditora szerint a vizsgált területek megfeleltek az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványban leírtaknak.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben

„Atomenergiáról – mindenkinek” Veszprémben: módosult a jelentkezési határidő

2019.05.02

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Veszprém. A módosított határidő szerint 2019. május 13-ig (hétfőig) lehet jelentkezni.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.04.30

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. Az „Atomerőművek nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek üzemeltetése és ellenőrzése” című útmutató az üzemelő atomerőmű nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek üzemeltetésével és ellenőrzésével kapcsolatos ajánlásokat rögzíti, valamint útmutatást nyújt a nukleáris biztonsági szabályzatban foglalt előírások végrehajtásának módjára a nyomástartó edények, tartályok, csővezetékek és biztonsági szerelvények területén. >

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás Bodán Közmeghallgatás Bodán

Közmeghallgatás Bodán: számos kérdést kapott az OAH és az RHK Kft.

2019.04.29

2019. április 25-én a Boda község Polgármesteri Hivatalának nagytermében került sor az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatására. A terem megtelt érdeklődőkkel, akik közel negyven kérdést tettek fel, illetve véleményüknek adtak hangot az OAH és az RHK Kft. felé. Ezek kisebb részt a nukleáris biztonsággal, nagyobb részt pedig társadalmi-gazdasági vetületekkel foglalkoztak.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

NAÜ-ellenőrök képzése és vizsgáztatása hazánkban

2019.04.29

2019. április 15-18. között a Paksi Atomerőműben került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség újonnan felvételt nyert nukleáris biztosítéki ellenőreinek gyakorlati képzésére és vizsgáztatására.

Tovább olvasom »

útmutató  útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.04.26

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. „A Nukleáris Biztonsági Szabályzat szerinti nukleáris építmények építési, bontási, átalakítási engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy (ajánlásokat adva az engedélyezési terviratok és dokumentációk elkészítéséhez, műszaki tervdokumentációk összeállításához) egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

atomerőmű atomerőmű

100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkentés az atomerőmű 4. blokkján

2019.04.23

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztatása szerint a 4-es blokkon 2019. április 23-án 15.00 órától a 7. turbinagépcsoportot érintően karbantartást végeznek a szakemberek, amelynek kapcsán a blokkot 50%-ra leterhelik. A blokk felterhelését várhatóan 2019. április 24-én 6.00 órakor kezdik meg.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei első száma

2019.04.18

Az elmúlt időszak legfontosabb statisztikai adatai mellett olyan kiemelt témákról írunk, mint az Integrált Hatósági Felülvizsgálati Követőmisszió, a nukleáris létesítmények öregedéskezelésének uniós felülvizsgálatáról szóló összefoglaló jelentés, a Plucky Puli nemzeti nukleáris védettségi gyakorlat, az ECUREX-2018 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat, vagy a Paks II. projekthez kötődő 2018-as hatósági tevékenység. A hírlevélben foglalkozunk olyan rendkívüli eseménnyel is, mint a sugárforrást tartalmazó geofizikai szonda kutatófúrásba történő beesése. Emellett áttekintést adunk a közelmúlt nemzetközi eseményeiről is.

Tovább olvasom »

előadás előadás

OAH-s előadások az Árpád Napokon

2019.04.16

2019. április 16-án az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa tartott előadást az Árpád Gimnázium meghívására az Árpád Napokon a nukleáris biztonság és védettség, valamint a radiológiai és nukleáris balesetek témakörében.

Tovább olvasom »

WENRA ülés WENRA ülés

WENRA jubileumi ülés Budapesten

2019.04.16

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében április 9-11. között Budapesten került sor a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) ülésére, amelyre 25 országból mintegy hatvan résztvevő érkezett. A szervezet létrejöttének 20., jubileumi évében megtartott tavaszi plenáris ülésen megtárgyalták és elfogadták többek között a szervezet újstratégiai célkitűzéseit és aláírták a szervezet további működését meghatározó módosított alapszabályzatot.

Tovább olvasom »

továbbképzés továbbképzés

Radioaktív anyagok fizikai védelmi ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzés

2019.04.16

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2019. április elején a radioaktív sugárforrások fizikai védelmi rendszerének ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzést tartott az OAH felügyelőinek és a társszervek képviselőinek.

Tovább olvasom »