ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Szállítási fizikai védelmi workshop az OAH-ban

2022.05.18
Workshop Workshop

Radioaktív anyagok szállításának fizikai védelmével kapcsolatos workshopot szervezett az Országos Atomenergia Hivatal az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériumával közösen 2022. május 2. és 5. között az OAH székházában.


A rendezvényen a szállítások fizikai védelmében érintett hazai hatóságok és engedélyesek képviselői az amerikai instruktorok által tartott előadásokon és esettanulmányokon keresztül megismerhették az új nemzetközi trendeket, védettségi megoldásokat és jó gyakorlatokat. Emellett a résztvevők egy törzsvezetési gyakorlaton keresztül kipróbálhatták a különböző védelmi taktikák alkalmazásának hatását a fizikai védelmi rendszerük hatékonyságának vonatkozásában. Az utolsó napon egy, a hazai szállításokban gyakran használt gépjármű fizikai védelmi rendszerét is meg lehetett tekinteni, a szállításokhoz kapcsolódó dokumentumokkal és egyéb eszközökkel, konténerekkel együtt.

A résztvevők hasznosnak és eredményesnek ítélték a workshopot, az OAH pedig továbbra is eltökélt abban, hogy a jövőben, együttműködve az amerikai féllel, hasonló képzéseket és rendezvényeket tartson a hazai szakemberek számára, ezzel is támogatva hazánk nukleáris védettségének fejlesztését.Facebook megosztás