ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Az OAH is csatlakozott a gyermekotthonban élők megajándékozására indult akcióhoz

2020.12.09
Ajándékozás Ajándékozás

Az ünnepek közeledtével a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a minisztériumok és háttérintézményeik önkéntes adománygyűjtésbe fogtak a magyarországi gyermekotthonban élő gyermekek karácsonyi ajándékozására. A fontos kezdeményezéshez idén is csatlakozott az Országos Atomenergia Hivatal.


Hazánkban mintegy 23 ezer gyermek él a gyermekvédelem rendszerében, közülük csaknem 7500-an intézményekben. A gyermekotthonban élő gyermekeknek a családi környezet hiánya miatt különösen sokat jelent, ha teljesülhet egy kívánságuk, és karácsonykor személyre szóló ajándékot kaphatnak.

A gyermekek listát írtak kívánságaikról, amit az összes minisztérium és a hozzájuk tartozó intézmények megkaptak és szétosztottak. Az OAH által teljesítendő kívánságok pillanatok alatt megvalósulhattak a dolgozók lelkes támogatásának köszönhetően. A távmunka mellett, betartva a járványhelyzet miatt bevezetett intézkedéseket néhány önként jelentkező kolléga beszerezte és becsomagolta a névre szóló ajándékokat.

Az OAH a munkatársak egyéni adományai révén több mint félszáz gyermek számára állított össze ajándékcsomagokat mintegy 320 ezer forint értékben.Facebook megosztás