ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Az OAH folyamatosan nyomon követi a francia atomerőműben történteket

2017.02.10

Az OAH főigazgatója, Fichtinger Gyula szerint a környezeti mérések megerősítették, hogy a háttérsugárzás nem nőtt sem Franciaországban, sem Magyarországon. A normandiai Flamanville-i atomerőmű turbinacsarnokában 2017. február 9-én 10 órakor történt kisebb robbanás, illetve tűz ütött ki, amelyet az eddigi információk szerint egy szellőztető ventilátor rövidzárlata és túlhevülése okozott. A turbinacsarnokban nincs radioaktív víz, tehát tűz, illetve robbanás esetén sem kerülhet radioaktív közeg a környezetbe.


Az atomerőművek tervezésénél számítanak tűzesetekre, tűzjelző és automatikus tűzoltó berendezések, valamint tűzoltók állnak folyamatosan készenlétben. A Paksi Atomerőműben 70 tűzoltó teljesít szolgálatot, de szükség esetén be tudnak kapcsolódni a paksi városi, a szekszárdi, a dunaföldvári vagy akár a dunaújvárosi tűzoltók is – hangsúlyozta a főigazgató az M1 csatornának adott interjújában.

Az OAH honlapján online nyomon követheti a Paksi Atomerőmű körüli mérőállomások mérési eredményeit, valamint a létesítmény aktuális üzemi adatait.Facebook megosztás