ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hullán Szabolcsot nevezték ki az OAH nukleáris biztonsági főigazgató-helyettesévé

2014.01.21

Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójának javaslatára a nemzeti fejlesztési miniszter Hullán Szabolcsot, az OAH korábbi főosztályvezetőjét nevezte ki a hivatal nukleáris biztonsági főigazgató-helyettesévé.


Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója a kinevezés ünnepélyes átadásakor kiemelte, hogy a nukleáris biztonság iránti feltétel nélküli elkötelezettség rendkívüli felelősséget ró az OAH minden dolgozójára és különösen a vezetőkre. Az igazgatóság eddigi munkája és eredményei igazolták ezeket az elvárásokat. Az újonnan kinevezett igazgató elsődleges feladata a hatósági tevékenység elismert szakmai színvonalának megőrzése az egyre újabb kihívások közepette is, valamint jól felkészült utánpótlás kinevelése a hivatal olyan hosszú távú feladatainak ellátásához, mint az új atomerőművi blokkok létesítésének és üzemeltetésének hatósági felügyelete.

Hullán Szabolcs elmondta: a Paksi Atomerőmű blokkjainak üzemidő-hosszabbítása az igazgatóság egyik legnagyobb feladata. Idén nyáron az OAH átveszi az ÁNTSZ-től a radioaktív hulladéktárolók hatósági felügyeletét, amelyre kiemelt figyelmet fordít a hivatal. Ennek előkészítése, jogszabályi hátterének megteremtése jelenleg is folyamatban van. A tervezett új atomerőművi blokkokhoz kapcsolódó hatósági feladatokra való felkészülés szintén jelentős erőforrásokat köt le. Mindeközben kihívást jelent a szakmai utánpótlás, a fiatal munkatársak képzése és munkába állítása. „Az igazgatóság szervezeti egységeinek működését a feladatok alapján, a hatékonyság szempontjait szem előtt tartva szükséges felülvizsgálni.” – hangsúlyozta az OAH új főigazgató-helyettese.Facebook megosztás