ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Két új, valamint egy felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2017.07.24

Két új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal: az egyik az új atomerőművi rendszerek és rendszerelemek biztonsági osztályba sorolásának alapelveit tartalmazza, a másik a hiányzó nukleáris és más radioaktív anyagok keresésére vonatkozik. A jogszabályi követelmények változása miatt felülvizsgált útmutató a nukleáris anyagok nyilvántartásának és ellenőrzésének szabályairól szóló rendelet végrehajtásához készült.


Az „Új atomerőművi rendszerek és rendszerelemek biztonsági osztályba sorolásának alapelvei” című útmutató célja az, hogy új atomerőművi blokkok esetén bemutassa, hogyan azonosíthatók a biztonság szempontjából fontos rendszerek, rendszerelemek, valamint a biztonsági funkciójuk szintekhez rendelése, továbbá biztonsági fontosságuk alapján hogyan történik az osztályozásuk.

Az útmutatót itt érheti el.

A „hiányzó nukleáris vagy más radioaktív anyagok keresésére” vonatkozó útmutató célja szakmai segítségnyújtás a hiányzó nukleáris és más radioaktív anyagok telephelyen belüli hatékony keresésének elvégzésében, megkönnyítve azok fellelhetőségét.

Az útmutatót itt érheti el.

A korábban már kiadott, a nukleáris anyagok nyilvántartásának és ellenőrzésének szabályairól szóló 7/2007. (III.6.) IRM-rendelet végrehajtásához készített útmutató jogszabályi követelmények változása miatti felülvizsgálata lezajlott. Az útmutató a nukleáris anyaggal rendelkező vagy adatszolgáltatásra kötelezett szervezeteket kívánja segíteni a jelenleg hatályos 7/2007 (III.6.) IRM rendelet szerinti előírások teljesítésében úgy, hogy az egyes paragrafusokat további, a követelmények értelmezését és azok teljesítését könnyebbé tevő magyarázatokkal látja el.

A felülvizsgált útmutatót itt érheti el.Facebook megosztás