ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2019.11.15
NKE hallgatóinak látogatása NKE hallgatóinak látogatása

2019. november 14-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A 14 fős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.


A hallgatókat Hullán Szabolcs, az OAH főigazgató-helyettese köszöntötte. A délelőtti programon számos témakörben hangzott el előadás: az OAH szervezeti felépítésével, feladat- és hatásköreivel, a magyarországi nukleáris létesítményekkel és tárolólétesítményekkel, a biztonsági felügyeleti tevékenységgel ismerkedhettek meg.

Emellett részletes ismertetőt kaptak az OAH feladatairól a nukleáris védettség, a nukleáris biztosítékok, a nukleárisbaleset-elhárítás, valamint a sugárvédelem terén, a Paksi Atomerőművel kapcsolatos aktuális hatósági feladatokról, az új atomerőművi blokkok engedélyezéséről.

Az előadások zárásaként Juhász László főosztályvezető hangsúlyozta: az OAH mindig nyitottan fogadja az érdeklődőket, a jövőben is örömmel várjuk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit, valamint reményét fejezte ki, hogy az előadások átfogó képet nyújtottak a hazai nukleáris terület működéséről. Az NKE képviselői megköszönték az értékes információkat.Facebook megosztás