ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2018.11.20
delegáció delegáció

2018. november 15-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A 15 fős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.


A hallgatókat Baller Barbara, a Külső Kapcsolatok Főosztály vezetője fogadta és Mészáros István, a Berendezésfelügyeleti Főosztály vezetője köszöntötte. A reggel 9-től 13 óráig tartó programon számos témakörben hangzott el előadás: az OAH szervezeti felépítésével, feladat- és hatásköreivel, a magyarországi nukleáris létesítményekkel és tárolólétesítményekkel, a biztonsági felügyeleti tevékenységgel ismerkedhettek meg.

Emellett részletes ismertetőt kaptak az OAH feladatairól a nukleáris védettség, a nukleáris biztosítékok, a nukleárisbaleset-elhárítás, valamint a sugárvédelem terén, a Paksi Atomerőművel kapcsolatos aktuális hatósági feladatokról, az új atomerőművi blokkok engedélyezéséről, az OAH nemzetközi kapcsolatairól, valamint a hivatal kommunikációs tevékenységéről.

Az előadások zárásaként Baller Barbara hangsúlyozta: az OAH mindig nyitottan és örömmel fogadja az érdeklődőket, valamint reményét fejezte ki, hogy az előadások átfogó képet nyújtottak a hazai nukleáris terület működéséről. Az NKE képviselői megköszönték az értékes információkat.Facebook megosztás