ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Bosznia-hercegovinai szakértők látogatása az OAH-ban

2023.06.22
Bosznia-hercegovinai szakértők látogatás Bosznia-hercegovinai szakértők látogatás

2023. június 19-22. között 5 fős szakértői csoport érkezett az Országos Atomenergia Hivatalba, hogy egy európai uniós projekt keretében megvalósuló képzés részeként tájékoztatást kapjanak az OAH kommunikációs tevékenységéről, valamint a közmeghallgatások szervezésére és lebonyolítására kialakított gyakorlatról, különös tekintettel a radioaktívhulladék-tárolókkal kapcsolatos tapasztalatokra. A hasonló uniós projektek által biztosított képzések célja az, hogy a résztvevők hazájukban hasznosítsák a megismert uniós tagállami gyakorlatokat, módszertanokat és tapasztalatokat.


A háromnapos képzési program során a szakértők megismerkedtek a nukleáris hatósági kommunikációra vonatkozó magyarországi jogszabályi háttérrel, a kommunikációs stratégiaalkotás és -tervezés egymásra épülő folyamatával, az OAH több csatornán megvalósuló kommunikációs tevékenységével, a közmeghallgatások szervezésével és lebonyolításával, különös tekintettel az OAH eddigi tapasztalataira, amelyeket a radioaktívhulladék-tárolók eljárásaihoz kapcsolódó közmeghallgatások során gyűjtött a hivatal.

A program részeként a bosnyák szakemberek ellátogattak Bátaapátiba, ahol megtekintették az RHK Kft. látogatóközpontját.Facebook megosztás