ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.11.05
Útmutatók Útmutatók

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Fizikai védelemmel kapcsolatos jelentési rendszer”, valamint a „Létesíteni tervezett nukleáris létesítmény fizikai védelmi eszközrendszerének elemzése és tesztelése” című útmutató felülvizsgált változata.


A már korábban kiadott „Fizikai védelemmel kapcsolatos jelentési rendszer” című útmutató jogszabályi követelmények változása miatt kellett felülvizsgálni. A dokumentum részletes útmutatást ad a 190/2011. (IX. 19.) Korm. rendelet előírásainak teljesítésére a hatóság részére adandó eseti jelentésekkel kapcsolatosan a fizikai védelem területén, azaz a nukleáris anyagok, a radioaktív sugárforrások vagy radioaktív hulladékok tárolása, alkalmazása vagy szállítása során, illetve a nukleáris létesítmény védettsége szempontjából fontos rendszerek/rendszerelemek üzemeltetésekor bekövetkezett jelentésköteles eseményekről.

Az útmutatót ide kattintva érheti el.

A „Létesíteni tervezett nukleáris létesítmény fizikai védelmi eszközrendszerének elemzése és tesztelése” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató ajánlásokat tartalmaz a 190/2011. (IX. 19.) Korm. rendelet előírásainak teljesítésére, valamint segítséget nyújt a fizikai védelmi eszközök működésének jobb megértéséhez és lehetséges hibáik felkutatásához.

Az útmutatót ide kattintva érheti el.Facebook megosztás