ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2019.07.16
Útmutatók Útmutatók

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű tervezése során alkalmazandó általános gépészeti ajánlások”, valamint „A nukleáris üzemanyag és a reaktor aktív zónájának kezelése üzemelő atomerőműben” című útmutató felülvizsgált változata.


A korábban már kiadott „Új atomerőmű tervezése során alkalmazandó általános gépészeti ajánlások” című útmutató ajánlásokat ad az atomerőmű gépész rendszereinek és rendszerelemeinek tervezési követelményeivel kapcsolatosan és egyértelművé teszi a hatósági elvárásokat, ezzel elősegítve az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését. Az útmutatót ide kattintva érheti el.

„A nukleáris üzemanyag és a reaktor aktív zónájának kezelése üzemelő atomerőműben” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató ajánlásokat tartalmaz a nukleáris üzemanyag kezelésével kapcsolatos előírások teljesítésének (az OAH által lehetségesnek tartott) módjára vonatkozóan. Az útmutatót ide kattintva érheti el.Facebook megosztás