ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Közmeghallgatás Pakson és Bátaapátiban

2017.06.09

Június 7-én Pakson az atomerőmű 4. blokkjának üzemidőhosszabbításához, június 8-án Bátaapátiban pedig a Nemzeti Radioaktívhulladék-Tároló üzemeltetési engedélyéhez kapcsolódó hatósági eljárás részeként tartott közmeghallgatást az Országos Atomenergia Hivatal.


A hazai törvényi szabályozás szerint minden létesítményi szintű engedélyezési eljárás során közmeghallgatást kell tartani annak érdekében, hogy a lakosság megismerhesse az ügy fontosabb részleteit, elmondhassa véleményét, illetve kérdéseket tehessen fel az engedélyes, valamint az érintett hatóságok számára.

Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója mindkét helyszínen megköszönte az érdeklődőknek, hogy eljöttek a rendezvényre, segítve a megalapozott hatósági döntést.

A lakosság bevonása a hatósági döntéshozatalba viszonylag új, egyre erősödő nemzetközi elvárás is, amelynek hazánk már több éve eleget tesz.

A június 7-i közmeghallgatás anyagait itt érheti el, a június 8-i közmeghallgatás dokumentumait pedig ide kattintva töltheti le.Facebook megosztás