ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3-as blokkjának éves karbantartása

2015.12.07

A Paksi Atomerőműben a héten befejezték a 3. blokk esedékes, éves karbantartását. Az üzemeltető szakemberek ismét névleges teljesítményre hozták a blokkot.


A 2015. november 7-én elkezdett, a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött, tervszerű, ciklikus karbantartási, ellenőrzési és javítási tevékenységeket elvégezték.
A Célzott Biztonsági Felülvizsgálat alapján elrendelt biztonságnövelő intézkedések közül kettő a karbantartás során megvalósult. (Ezen munkák aktuális helyzetéről az OAH honlapján külön beszámoló található.)

A blokk karbantartási és indítási műveleteit az Országos Atomenergia Hivatal helyszíni, valamint on-line ellenőrzéssel folyamatosan felügyelte. A hatósági ellenőrzés kiterjedt a karbantartási tervek végrehajtására, a berendezések ellenőrzésére, a próbák végrehajtására, valamint a karbantartási rendszer hatékonyságának monitorozására.

Az engedélyes a karbantartás befejezésekor benyújtotta a blokk visszaindítása iránti engedélykérelmét. A kérelem felülvizsgálata, valamint a hatósági felügyelet eredményeinek és a jogszabályi követelmények teljesítésének értékelése után az Országos Atomenergia Hivatal az indítási engedélyt kiadta.Facebook megosztás