ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Négyoldalú találkozó Balatonfüreden

2014.04.18
Négyoldalú találkozó Balatonfüreden Négyoldalú találkozó Balatonfüreden

2014. április 9-10. között Balatonfüreden került sor a szlovák, szlovén, cseh és magyar nukleáris szabályozó hatóságok évente megrendezett négyoldalú találkozójára. A felek tájékoztatták egymást a legutóbbi találkozó óta az országaikban történt, nukleáris területhez kapcsolódó jogi, szervezeti, iparági változásokról és fontosabb eseményekről. Élénk párbeszéd alakult ki a biztonsági kultúráról, valamint a Greenpeace és a szlovák nukleáris hatóság közötti vitáról. Kiemelt témaként szerepelt az új erőművek engedélyezése, amellyel kapcsolatban kiderült: a négy ország hatóságainak eljárásrendjei jelentősen eltérnek egymástól.


A résztvevők egyeztettek a nemzetközi szervezetek (OECD NEA, WENRA, ENSREG, WWER Forum) munkájában való részvételről is.

Az OAH egyik legjelentősebb idei feladata a hatósági önértékelés, amelyhez 2015-ben kapcsolódik a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség IRRS (Integrated Regulatory Review Service) missziója. Ehhez kötődően a kétnapos rendezvény megbeszélésein hazánk számára értékes információkat osztottak meg a partnerek, amelyek az OAH munkájában közvetlenül is hasznosíthatók.Facebook megosztás