ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Lezajlott a WENRA tavaszi plenáris ülése

2024.04.29
WENRA-ülés WENRA-ülés

2024. április 24-25. között, Larnakában került sor a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) tavaszi plenáris ülésére, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal képviseletében Juhász László hatósági elnökhelyettes vett részt. Az ülésen kiemelten foglalkoztak az ukrán nukleáris létesítmények helyzetével, valamint az atomerőművek üzemidő-hosszabbításával.


Az ülésen a nukleáris biztonsági hatósági vezetők számos fontos, aktuális témát vitattak meg, többek között az ukrán nukleáris létesítmények biztonsági helyzetét és a munkacsoportok beszámolóit.

A találkozón a lengyel nukleáris hatóság elnöke bemutatta a lengyel nukleáris energia program jelenlegi állását, majd az egyes munkacsoportok elnökei összefoglalták, hogy a munkacsoportok által végzett tevékenység hogyan illeszkedik a WENRA 2023 őszén elfogadott új stratégiájába.

Az ülésen kiemelt témaként szerepelt az atomerőművek hosszútávú működése és üzemidő-hosszabbítása, amelynek keretében a hatóságok képviselői beszámoltak a nemzeti szintű aktualitásokról.Facebook megosztás