ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Indonéz szakemberek látogatása az OAH-ban

2014.10.09
Indonéz szakemberek látogatása Indonéz szakemberek látogatása

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség támogatásával egyhetes tudományos látogatást tettek hazánkban az indonéz nukleáris biztonsági hatóság és a katasztrófavédelmi hatóság munkatársai, Abdul Qohhar és Medi Herlianto. A szakemberek az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszer felépítéséről és fontosabb feladatairól, valamint az egy évvel ezelőtt megtartott ONER-3-2013 Nemzeti Nukleárisbaleset-elhárítási Gyakorlatról kaptak átfogó tájékoztatást.


Az Országos Atomenergia Hivatal részéről Balogh Csaba, Keresztes Márton és Macsuga Géza fogadta a vendégeket, akik a nukleáris veszélyhelyzet kezelésről, az ehhez kapcsolódó hatósági felügyeleti tevékenységről, a CERTA működéséről, valamint az ONER-3-2013 Nemzeti Nukleárisbaleset-elhárítási Gyakorlatról és a felmerült tapasztalatokról kaptak tájékoztatást. A szakmai program részeként a Paksi Atomerőműbe is ellátogattak az indonéz szakemberek, ahol egy rövid előadás keretében adtak számukra áttekintést a nukleáris veszélyhelyzet kezelésről.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a nukleárisbaleset-elhárítási központ veszélyhelyzeti működésébe nyerhettek betekintést, majd az Országos „Frédéric Joliot-Curie” Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézetben és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriumában a szervezetek tevékenységével és a nukleáris veszélyhelyzet kezelés során nélkülözhetetlen mérőműszerekkel, eszközökkel ismerkedhettek meg.Facebook megosztás