ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Véget ért a NAÜ novemberi Kormányzótanácsi Ülése

2017.12.01

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsa évente öt alkalommal ülésezik. Az idei utolsó ülésre, amelyen az OAH képviselője is részt vett, 2017. november 20. és 24. között került sor. A találkozó fő napirendi pontja a műszaki együttműködés 2018-19. évi programjának elfogadása volt, amely mellett a szervezők az atomenergia és annak békés célú alkalmazásának kérdéseit, a nukleáris biztonság és védettség, valamint az iráni nukleáris program biztosítéki ellenőrzését és egyéb témákat is napirendre tűztek.


Jukija Amano, a NAÜ főigazgatója a Kormányzótanácshoz intézett beszédében kiemelte, hogy az Ügynökség a műszaki együttműködési programon keresztül igyekszik segíteni a tagállamokat fenntartható fejlődési céljaik elérésében. Tájékoztatta a képviselőket, hogy a 2018-19-es műszaki együttműködési programciklusban 579 új projektre érkezett javaslat. A NAÜ titkársága szorosan együttműködött a tagállamokkal az új program kidolgozása során, amelynek legfőbb területei közé tartozik az egészségügy és a táplálkozás, a nukleáris biztonság és védettség, valamint az élelmiszerellátás a mezőgazdaság témaköre.

Magyarország – a korábbiakhoz hasonlóan – a következő két év műszaki együttműködési projektjeinek is aktív résztvevője és haszonélvezője lesz.Facebook megosztás