ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Az OAH-ba látogatott az OECD NEA főigazgatója

2021.12.02
OECD NEA főigazgatójának látogatása OECD NEA főigazgatójának látogatása

2021. december 1-én az Országos Atomenergia Hivatalba látogatott William D. Magwood, az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) főigazgatója, akit Kádár Andrea Beatrix, az OAH főigazgatója fogadott.


A találkozón olyan kérdésköröket vitatott meg a két szervezet vezetője, mint az OAH átalakítása és a szervezet előtt álló kihívások, a kis moduláris reaktorok helyzete, a meglévő atomerőművi blokkok további üzemidő-hosszabbításának lehetősége, illetve a nők szerepe a nukleáris energia-szektorban. A NEA főigazgatója megemlítette azokat a tevékenységeket, amelyekben az OAH aktív részvételére számít, illetve felvázolta, hogy igény esetén a NEA mely témákban tud szakmai támogatást nyújtani a magyar hatóságnak (pl. radioaktívhulladék-kezelés, VVER-blokkok).

Végül Magwood főigazgató megköszönte, hogy az OAH vállalta az Üzemeltetési Tapasztalatok Munkacsoport 2022. áprilisi ülésének megszervezését, egyúttal jelezte, hogy a legközelebbi magyarországi látogatása során szívesen folytatná a megbeszéléseket az OAH munkatársaival.

Az OAH nemzetközi kapcsolatairól, illetve az OECD NEA-ról bővebben itt olvashat.Facebook megosztás