ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Az OAH is bemutatkozott a fiatal mérnök hallgatóknak a BME rendezvényén

2018.04.25

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete és az Energetikai Szakkollégium 2018. április 26-án a szakirány választása előtt álló, energetikai mérnök hallgatók számára tájékoztatót szervezett atomenergetika témakörben, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal is bemutatkozott.


A rendezvény célja az volt, hogy a fiatal mérnök hallgatók átfogó képet kaphassanak arról, hogy az atomenergetika szakirányt elvégezve milyen kutatási és álláslehetőségeik lesznek. Az OAH mellett a Nukleáris Technikai Intézet, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II Zrt., az RHK Kft., az MTA Energiatudományi Kutatóközpont, a NUBIKI, az MVM ERBE Zrt. és a SOM System Kft. is részt vett az eseményen. A meghívott cégek képviselői egy-egy rövid előadás keretén belül mutatták be, hogy mivel foglalkoznak, milyen kvalitású kollégákat keresnek, és milyen lehetőségei vannak a hozzájuk jelentkező, frissen végzett mérnöknek.

Az OAH a magyar nukleáris hatóságként nemcsak azért tartotta fontosnak a rendezvényen való részvételt, mert a jövő szakemberei megismerhetik a hivatal célkitűzéseit, feladatát és működését, hanem mert a megnövekedett jogkörök és feladatok miatt továbbra is várja műszaki szakemberek jelentkezését.

A rendezvényen nagy számban megjelent hallgatók nemcsak az előadások alapján tájékozódhattak, hanem lehetőségük volt kérdéseket feltenni a meghívott szervezetek képviselőinek. A rendezvényt Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár moderálta.  Facebook megosztás