ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2019.06.06
Útmutatók Útmutatók

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Nukleáris és más radioaktív anyag szállításához szükséges fizikai védelmi terv kidolgozása”, valamint a „Hatósági jogosítvány megszerzése a nukleáris létesítményekben” című útmutató felülvizsgált változata.


A korábban már kiadott „Nukleáris és más radioaktív anyag szállításához szükséges fizikai védelmi terv kidolgozása” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató részletes leírást ad a nukleáris anyagot, radioaktív sugárforrásokat és radioaktív hulladékokat szállítók számára a szállítás fizikai védelmi tervének elkészítéséhez, elősegítve az előírt követelmények teljesítését.

Az útmutatót ide kattintva érheti el.

A „Hatósági jogosítvány megszerzése a nukleáris létesítményekben” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató a nukleáris létesítményekben a biztonság szempontjából meghatározó munkakörök betöltéséhez szükséges jogszabályi előírások értelmezését és indoklását, az előírások teljesítésével összefüggő ajánlásokat tartalmazza.

Az útmutatót ide kattintva érheti el.Facebook megosztás