ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Folyamatosan nyomon követi az OAH a Leningrádi Atomerőműben történteket, értékeli az ellenőrző állomások méréseit

2015.12.22

December 22-én az osztrák, a szlovák és a magyar környezetellenőrző állomások mérései a szokásos normál háttérsugárzásnak megfelelő értéket mutatták, csak úgy, mint a szomszédos Ukrajna atomerőműveit ellenőrző mérőhelyek. Az Országos Atomenergia Hivatal 2015. december 22-én egyeztetett orosz partnerével a Leningrádi Atomerőműben történtekről és a kialakult helyzetről.


A nukleáris biztonságot felügyelő orosz hatóság (Rosztyehnadzor) megerősítette azt a korábbi kijelentését, mely szerint a 2. számú reaktorblokkon egy alacsony nyomású gőzvezeték hibája miatt gőzkibocsátás történt péntek délután. Az érintett blokkot ezt követően leállították, hogy felkészüljenek a történtek kiváltó okainak vizsgálatára és a hiba javítására. Az esemény során, illetve következtében nem sérültek a hatósági előírások és a biztonsági követelmények.

A Paksi Atomerőmű környezetében a 2015.12.14. és 21. között gyűjtött speciális aeroszol minták nem tartalmaznak mesterséges eredetű radionuklidokat, nem mutathatók ki nukleáris üzemzavarra utaló nyomok, ami összhangban van a hazai és a szomszédos országok környezetellenőrző állomásainak méréseivel.

A hazai mérőállomások adatai megtekinthetőek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A Paksi Atomerőmű környezeti mérőállomásainak adatait megtekintheti az OAH honlapján.Facebook megosztás