ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2022.10.10
NKE hallgatóinak látogatása NKE hallgatóinak látogatása

2022. október 7-én a tavalyi évhez hasonlóan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A tízfős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.


A hallgatókat Rétfalvi Eszter, az OAH felügyeleti igazgatója köszöntötte, majd rövid áttekintést adott az OAH új, 2022. január 1-től életbe lépő különleges jogállásáról, továbbá kiemelte a hivatal és a honvédség hagyományosan jó kapcsolatának fontosságát.

A délelőtti programon számos témakörben hangzott el előadás: az OAH szervezeti felépítésével, feladat- és hatásköreivel, a magyarországi nukleáris létesítményekkel és tárolólétesítményekkel, a biztonsági felügyeleti tevékenységgel ismerkedhettek meg a résztvevők. Emellett áttekintést kaptak az OAH feladatairól a nukleáris védettség, a nukleáris biztosítékok, a nukleárisbaleset-elhárítás, valamint a sugárvédelem terén, a Paksi Atomerőművel kapcsolatos aktuális hatósági feladatokról és az új atomerőművi blokkok engedélyezésének jelen állapotáról.

Az előadások zárásaként Balczó Béla András, az Elnöki Kabinet vezetője elmondta, hogy az Országos Atomenergia Hivatal egyik kiemelt feladata, hogy a hatósági munka mellett bemutassa az érdeklődők számára a hivatal tevékenységét, sokszínű és széleskörű feladatait. Megköszönve a hallgatók idei látogatását a kabinetfőnök jelezte, hogy az OAH a továbbiakban is örömmel fogadja az NKE szervezésében a honvédség tisztjeit.

Az NKE képviselői megköszönték az értékes információkat.Facebook megosztás