ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

OAH-s előadások a XLI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamon

2016.05.02

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakcsoportja április 26-28. között rendezte meg a XLI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamát Hajdúszoboszlón, ahol az Országos Atomenergia Hivatal több munkatársa is előadást tartott.


A szakcsoport felkérésére Vincze Árpád, az OAH főosztályvezetője beszámolt a sugárvédelem új hazai szabályozásával és a megváltozott hatósági rendszerrel kapcsolatos eddigi tapasztalatokról. Előadásában áttekintette a hatósági feladatkör átvételének a folyamatát, az új hatósági rendszer működése során az Országos Atomenergia Hivatal által eddig elvégzett feladatokat, az új követelményrendszerrel, engedélyezési és ellenőrzési gyakorlattal kapcsolatos eddigi tapasztalatokat és a jövőbeli kihívásokat.

A tanfolyamon Répánszki Réka is tartott előadást az OAH részéről, amelyben az erőművek primerköri berendezésein felhalmozódó felületi szennyeződések (radioaktív és inaktív anyagok) elektrokémiai mérési módszereken alapuló meghatározására mutatott be egy lehetőséget. Az előadást nívódíjjal ismerték el.

További információk, illetve a tanfolyam programja a szakcsoport honlapján érhető el.

A megváltozott sugárvédelmi szabályozási rendszerrel kapcsolatos hatósági feladatok és a vonatkozó jogszabályok, útmutatók az OAH honlapján érhetők el, a változásokat összefoglaló cikket itt érheti el.Facebook megosztás