ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Közmeghallgatás a KKÁT III. ütem 2. fázisának üzembe helyezési eljárásához kapcsolódóan

2017.09.18

Az Országos Atomenergia Hivatal az átláthatóság biztosítása érdekében – eleget téve a hazai törvényi kötelezettségeinek és a nemzetközi ajánlásoknak– minden létesítményi szintű engedélyezésieljárásnál közmeghallgatást tart, hogy a lakosság és a civil szervezetek bevonásával (a vélemények figyelembevételével, a kérdések megválaszolásával) hozza meg döntését. A „Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója III. ütem 2. fázisának (21-24. tárolókamrák) üzembe helyezési engedélye” tárgyú, szeptember 14-én megrendezett közmeghallgatáson nem jelent meg érdeklődő, így sem az Országos Atomenergia Hivatal, sem az engedélyes és a bevont szakhatóságok nem kaptak kérdést, illetve nem hangzott el vélemény, észrevétel.

Tovább olvasom »

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Pécsett

2017.09.14

Az Országos Atomenergia Hivatal megújította „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatát, amelynek következő állomása Pécs. Az előadások rövidebbek, tematikájuk pedig igazodik a diákok érdeklődési köréhez. Az eddigieknél nagyobb hangsúlyt helyezünk az interaktív kiállításra: különleges katasztrófavédelmi eszközök, kutató-mentő robot, valamint tudásjáték várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is. A rendezvény helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja, időpontja 2017. október 12. (csütörtök), 9.30-tól 14.00 óráig.

Tovább olvasom »

Elérhetők az OAH szervezeti politikái a honlapon

2017.09.14

Az Országos Atomenergia Hivatal – szem előtt tartva az átlátható működés követelményeit – minőségpolitikája mellett a többi szervezeti politikáját is elérhetővé tette honlapján.

Tovább olvasom »

Nemzetközi találkozó az OAH-ban

2017.09.13

Az OECD NEA új atomerőművek értékelésével foglalkozó programjának (MDEP ) súlyos baleseti munkacsoportja 2017. szeptember 6-án és 7-én az OAH székházában rendezte idei második munkaülését.

Tovább olvasom »

Finn-magyar kétoldalú találkozó Budapesten

2017.09.13

A finn nukleáris hatóság (STUK) delegációja szeptember 5-6-án látogatott az Országos Atomenergia Hivatalhoz, ahol az új építésű orosz blokkok hatósági engedélyezési és felügyeleti tapasztalatairól tárgyaltak az OAH szakembereivel.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „az NRHT üzemeltetési engedély kérelem” kérelemre indult eljárásban hozott döntésről

2017.09.11

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – döntést hozott a „Az NRHT üzemeltetési engedély iránti kérelem” engedélyezési eljárásban. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Bátaapáti község Polgármesteri Hivatala hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

61. NAÜ-közgyűlés a környezettudatosság jegyében

2017.09.05

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségét demonstrálva a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az osztrák Ecolabel útmutatásainak megfelelően szervezi 61. közgyűlését, amelyre Bécsben kerül sor szeptember 18-22. között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rendezvény ökológiai lábnyomát a lehető legalacsonyabb szinten tartják majd.

Tovább olvasom »

Magyar-orosz, illetve magyar-angol részmunkaidős tolmács-fordítót keres az OAH

2017.09.04

Az új munkatársak feladatai közé tartozik majd az írásos anyagok fordítása, szinkrontolmácsolás, tolmácsolás, valamint a nyelvi lektorálás.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a KKÁT III. Ütem 2. fázisa üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó kérelemre indult eljárásban tartandó közmeghallgatásról

2017.08.25

Az Országos Atomenergia Hivatal a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) III. ütem 2. fázisának üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó kérelemre indult eljárásban közmeghallgatást tart 2017 szeptember 14-én (csütörtök) 16 órakor, Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks Város Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH székházában és honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján: ONER riasztási gyakorlatok előkészítése, levezetése és értékelése

2017.08.18

Az útmutató célja, hogy az elvégzendő feladatok bemutatásával egységes szabályokat határozzon meg az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszer (ONER) riasztási gyakorlataira vonatkozóan, amelyek ugyanakkor jól alkalmazhatók és begyakorolhatók a szervezeti szintű riasztási gyakorlatok során is.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „az RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” kérelemre indult eljárásban hozott döntésről

2017.08.11

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – döntést hozott a „Az RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” engedélyezési eljárásban. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Püspökszilágy és Kisnémedi község Polgármesteri Hivatala hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Mérnököt és fizikust keres az OAH

2017.07.31

Az Országos Atomenergia Hivatal mérnököt, fizikust keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatársak feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység.

Tovább olvasom »