ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Újra védettségi felülvizsgálat hazánkban

2017.06.23

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség delegációja 2017. június 26 – július 7. között ismételten nukleáris védettségi felülvizsgálatot tart Magyarországon: idén a 2013-ban tett javaslatok megvalósítását vizsgálják a NAÜ által felkért szakértők.

Tovább olvasom »

Nemzetközi megfigyelők a ConvEx-3 gyakorlaton

2017.06.23

A 2017. június 21-22-én tartott ConvEx-3 elnevezésű nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat során számos szakmai programon vettek részt a környező országokból, valamint a nemzetközi szervezektől érkező megfigyelők: többek között ellátogattak Paksra, ahol az atomerőmű veszélyhelyzeti központja mellett megtekintették a legkülönbözőbb technológiai képességeket.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a KKÁT 21-24. tároló kamrájára vonatkozó üzembe helyezési engedély kérelemre indult eljárás megindításáról

2017.06.23

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére - elindította a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) 21-24. tároló kamrájára vonatkozó üzembe helyezési engedélyezési eljárását. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks város Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat Magyarországon

2017.06.20

2017. június 21-i kezdettel 36 órás, ConvEx-3 elnevezésű nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra kerül sor nyolcvan ország és tizenegy nemzetközi szervezet részvételével, amelynek főszereplője Magyarország.

Tovább olvasom »

Lezajlott a 2017. évi MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – OAH vezetői találkozó

2017.06.20

2017. június 14-én, Pakson találkoztak az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal vezetői a hagyományos, éves megbeszélésükön. Az engedélyes és a hatóság vezetése áttekintette azokat az ügyeket, amelyek mindkét fél számára kiemelt fontosságúak a biztonság területén.

Tovább olvasom »

Elhunyt Sidó Márta, az OAH belső ellenőre

2017.06.20

Megrendülten tudatjuk, hogy Sidó Márta, az Országos Atomenergia Hivatal belső ellenőre 2017. június 19-én elhunyt.

Tovább olvasom »

Tudományos szeminárium az OAH-nál

2017.06.20

A legutóbbi kutatások eredményeit mutatták be az Országos Atomenergia Hivatal műszaki-tudományos háttértámogató intézményei a május 31-én és június 8-án megtartott tudományos szemináriumon számos olyan témában, melyek az OAH hatósági feladataihoz szorosan köthetők.

Tovább olvasom »

Négyoldalú találkozó Pozsonyban

2017.06.15

A szlovák, szlovén, cseh és magyar nukleáris hatóságok részvételével június 12-13-án Pozsonyban került sor a szokásos éves négyoldalú találkozóra. A magyar delegációt Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vezette. A résztvevők bemutatták, hogy milyen fontosabb fejlesztések és változások történtek nukleáris hatóságaiknál, illetve a jogi szabályozási környezetben, ismertették a létesítményekben történt eseményeket, tájékoztatást adtak a fizikai védelemmel összefüggő fontosabb információkról, valamint áttekintették az új atomerőművekhez kapcsolódó hatósági tevékenységek aktuális helyzetét.

Tovább olvasom »

Átfogó nukleáris biztosítéki ellenőrzés az erőműben

2017.06.09

2017. június 7-8. között az OAH Nukleáris Védettségi, Non-proliferációs és Veszélyhelyzet-kezelési Főosztálya átfogó nukleáris biztosítéki ellenőrzést tartott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt-ben.

Tovább olvasom »

Nukleáris terrorizmus elleni konferencia Japánban

2017.06.09

Június 1-én és 2-án Tokióban került sor arra a konferenciára, amelyet a nukleáris terrorizmus elleni nemzetközi együttműködés (GICNT Global Initiative Combating Nuclear Terrorism) keretében tartottak olyan világhatalmak részvételével, mint az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és Kína. A GICNT tagjai között nyolcvannyolc ország és öt nemzetközi szervezet található, a kezdeményezés legfőbb célja, hogy globális szinten erősítsék mindazon képességeket, amellyel megelőzhető és felismerhető a nukleáris terrorizmus, illetve amelyekkel hatékony válaszokat lehet adni a nukleáris terrorizmus veszélyére.

Tovább olvasom »

A NAÜ Műszaki Együttműködés 60 éves jubileumi konferenciája

2017.06.09

2017. május 30. és június 1. között, több mint száz országból, mintegy 1200 fő részvételével zajlott Bécsben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében 60 éve létrejött Műszaki Együttműködés jubileumi konferenciája. A konferenciát Yukija Amano, a NAÜ főigazgatója nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta a tudomány és a technika döntő szerepét a fejlődésben, a NAÜ alapvető feladataként pedig a nukleáris technológia fejlődő országokba való eljuttatását jelölte meg. „A műszaki együttműködési program már eddig is emberek millióinak egészségi állapotán és anyagi helyzetén javított.” - mondta a NAÜ főigazgatója.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás Pakson és Bátaapátiban

2017.06.09

Június 7-én Pakson az atomerőmű 4. blokkjának üzemidőhosszabbításához, június 8-án Bátaapátiban pedig a Nemzeti Radioaktívhulladék-Tároló üzemeltetési engedélyéhez kapcsolódó hatósági eljárás részeként tartott közmeghallgatást az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »