ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Elérhetők az OAH évindító sajtótájékoztatójának anyagai

2015.01.27

Rendkívüli érdeklődés mellett zajlott az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója. Az eseményhez készített sajtóanyag és előadás az OAH honlapján elérhető.

Tovább olvasom »

Üzemzavar a dél-ukrajnai atomerőműben (ЮУАЕС)

2015.01.20

2015 január 15-én az „Energoatom” által üzemeltetett dél-ukrajnai atomerőmű AT-1-es transzformátorán egy rövidzárlat miatt tűz keletkezett, az üzemzavar során a védelmi berendezések megfelelően működtek és a tűzet a személyzet másfél óra alatt eloltotta. Az esemény nem veszélyeztette a nukleáris biztonságot, az atomerőmű normál működését sem befolyásolta. A környezetbe a hatósági korlátot meghaladó radioaktív kibocsátás nem történt, az atomerőmű területén a háttérsugárzás nem növekedett. Az üzemzavar során személyi sérülés nem történt.

Tovább olvasom »

Atomenergia – hogyan garantáljuk a biztonságot és az átláthatóságot?

2015.01.19

Az OAH 2015. január 27-én 10.30 órai kezdettel tartja évindító sajtótájékoztatóját, amelynek fókuszában az új blokkok engedélyezése, az üzemidő-hosszabbítás, a balesetek és üzemzavarok megelőzése, hazánk nemzetközi átvilágítása áll.

Tovább olvasom »

Az OAH látja el 2015-ben az ENSRA elnökségi feladatait

2015.01.13

Hazánk nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a 2004-ben, Madridban alapított, jelenleg 15 állam nukleáris védettségi hatóságaiból álló ENSRA szövetség (Európai Nukleáris Védettség Területén Kompetens Hatóságok Szövetsége) elnökségi feladatait az Országos Atomenergia Hivatal látja el 2015-ben.

Tovább olvasom »

Elérhetők a felülvizsgált Nemzeti Akciótervek az ENSREG honlapján

2015.01.13

Az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) közzétette a Fukushima tanulságait feldolgozó Nemzeti Akciótervek felülvizsgálatáról szóló jelentéseket. A közvélemény megismerése érdekében olyan online felületet hoztak létre, ahol észrevételt, véleményt lehet mondani, illetve kérdéseket lehet feltenni.

Tovább olvasom »

További munkatársakat keres az OAH

2014.12.17

Jogász, közbeszerzési és pénzügyi referens, humánpolitikai referens, rendszergazda, programozott rendszerek védelmi területére felügyelő, valamint ügyintéző titkár(nő) munkakörre 2015. január 15-ig lehet jelentkezni.

Tovább olvasom »

Munkatársakat keres az OAH nukleáris biztonsági, védettségi és biztosítéki felügyelő munkakörökbe

2014.11.17

Az Országos Atomenergia Hivatalnál dolgozó új munkatársak feladata lesz az atomenergia békés célú felhasználásának biztonsági felügyelete, a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység, nukleáris létesítményekkel, nukleáris és más radioaktív anyagokkal kapcsolatos tevékenységek. Emellett szintén feladatuk lesz az átalakítások biztonsági, fizikai védelmi és biztosítéki engedélyezése, ellenőrzése és felügyelete, továbbá nukleáris és más radioaktív anyagok központi nyilvántartásának vezetése, a helyi nyilvántartások ellenőrzése.

Tovább olvasom »

Hirdetmény közigazgatási hatósági eljárás megindításáról

2014.12.19

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az általa üzemeltetett blokkokon 15 hónapos üzemeltetési ciklus bevezetését tervezi.

Tovább olvasom »

Jegyzőkönyv közmeghallgatásról

2014.12.19

Az Országos Atomenergia Hivatal elkészítette a „Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója 21-33. kamrák létesítési engedélye” tárgyú, 2014. november 4-én tartott közmeghallgatás jegyzőkönyvét.

Tovább olvasom »

Lezárult a Fukushima tanulságait feldolgozó Nemzeti Akcióterv felülvizsgálata

2014.12.19

2011-ben a fukushimai baleset nyomán az EU-országok mindegyikében stressz-teszteket hajtottak végre az atomerőművek ellenálló-képességének felülvizsgálatára. Az eredmények alapján elhatározott jobbító intézkedéseket Nemzeti Akciótervbe foglalta össze minden tagállam. A terveket ezután nyilvános és kölcsönös felülvizsgálatnak vetették alá. A 2013-ban lezajlott értékelés végén az EU-tagállamok úgy döntöttek, hogy a tervet az intézkedések előrehaladásának értékelése érdekében két év múlva felül kell vizsgálni. A mostani felülvizsgálat ennek nyomán készült.

Tovább olvasom »

Fizikai védelem témakörében tartott nemzetközi képzést a NAÜ

2014.12.17

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében 2014. december 1-10. között az OAH-ban került sor az idei utolsó, nemzetközi szintű nukleáris védettségi tanfolyamra. Az új nukleáris programmal rendelkező országok szakértői a fizikai védelmi rendszer tervezésének és kiépítésének teljes folyamatát megismerték.

Tovább olvasom »

Barátságos mérkőzés: OAH – MVM PA Zrt. 7:2

2014.12.11

2014. december 3-án 11. alkalommal került sor az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Biztonsági Igazgatósága és az Országos Atomenergia Hivatal barátságos futballmérkőzésére. Az izgalmas és fordulatos meccsen 7:2-re győzött az OAH.

Tovább olvasom »