ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres jogász munkakörbe

2014.04.30

Az új munkatárs feladata lesz a központi államigazgatási szerv működéséhez, a szervezet igazgatásához kapcsolódó jogi feladatok ellátása. Így a munkakör részét képezi a szerződések, egyéb okiratok, beadványok szerkesztése, szabályzatok készítése és véleményezése, jogszabály-szerkesztési feladatok ellátása, részvétel közbeszerzési eljárásokban, jogi tanácsadás, hatósági munka segítése.

Tovább olvasom »

Jól működik az OAH minőségirányítási rendszere

2014.04.24

Az Országos Atomenergia Hivatal számára különösen fontos, hogy belső munkafolyamatai, szabályzatai, iratkezelése, a külső partnerek ügyeinek kezelése a legszigorúbb minőségirányítási követelményeknek is megfeleljen. Éppen ezért vezette be a hivatal 2002-ben az MSZ EN ISO 9001:2009-es szabványt. A Magyar Szabványügyi Testület márciusban megtartott második éves felülvizsgálata alapján kiadott határozata szerint az OAH minőségirányítási rendszere továbbra is a szabványnak megfelelően működik, ezért további egy évre fenntartja a tanúsítási okirat érvényességét.

Tovább olvasom »

Négyoldalú találkozó Balatonfüreden Négyoldalú találkozó Balatonfüreden

Négyoldalú találkozó Balatonfüreden

2014.04.18

2014. április 9-10. között Balatonfüreden került sor a szlovák, szlovén, cseh és magyar nukleáris szabályozó hatóságok évente megrendezett négyoldalú találkozójára. A felek tájékoztatták egymást a legutóbbi találkozó óta az országaikban történt, nukleáris területhez kapcsolódó jogi, szervezeti, iparági változásokról és fontosabb eseményekről. Élénk párbeszéd alakult ki a biztonsági kultúráról, valamint a Greenpeace és a szlovák nukleáris hatóság közötti vitáról. Kiemelt témaként szerepelt az új erőművek engedélyezése, amellyel kapcsolatban kiderült: a négy ország hatóságainak eljárásrendjei jelentősen eltérnek egymástól.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetése engedélyezéséhez kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 6-án 15 órakor a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetése engedélyezéséhez kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója működési engedélyének módosításhoz kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 6-án 12 órakor a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója működési engedélyének módosításához kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 5-én 13 órakor az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Engedélyezési eljárás telephely vizsgálatra és értékelésre

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megindította a telephely vizsgálatra és értékelésre vonatkozó engedélyezési eljárását. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket.A hirdetmény elérhető Paks Város Önkormányzatának hirdetőtábláján (7030 Paks Dózsa György út 55-61.), az OAH székház (1036 Budapest Fényes Adolf u. 4.) portáján, valamint az OAH honlapján (www.oah.hu).

Tovább olvasom »

OECD NEA kommunikációs munkacsoportjának ülése Párizsban

2014.04.15

2014. április 8-10. között tartotta éves ülését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) kommunikációs munkacsoportja. Az idei rendezvény két szempontból is fontos volt. A korábbiakhoz képest újdonságot jelentett, hogy szakmai napot tartottak a résztvevőknek, amelyen egyrészt a közösségi média használatára fókuszáltak, másrészt a meghívott civil szervezetek képviselői és újságírók mondhatták el véleményüket a nukleáris hatóságok kommunikációjáról. Mindemellett új tisztségviselőket választott a munkacsoport.

Tovább olvasom »

Megérkezett az MVM Paks II. Zrt. telephely vizsgálati és értékelési engedélykérelme

2014.04.11

Az Országos Atomenergia Hivatalhoz 2014. április 11-én megérkezett az MVM Paks II. Zrt. telephely vizsgálati és értékelési engedélykérelme. Az eljárás 2014. április 12-től indul. Az érvényes jogszabályok szerint az eljárás megindításáról értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket.

Tovább olvasom »

Nukleáris Biztonsági Egyezmény 6. Felülvizsgálati Értekezlete Nukleáris Biztonsági Egyezmény 6. Felülvizsgálati Értekezlete

Véget ért a Nukleáris Biztonsági Egyezmény 6. Felülvizsgálati Értekezlete

2014.04.10

2014. március 24. és április 4. között Bécsben üléseztek a Nukleáris Biztonsági Egyezmény (CNS – Convention on Nuclear Safety) részes államai, hogy megvizsgálják a nukleáris biztonság helyzetét országaikban. A Felülvizsgálati Értekezletre a tagállamok jelentést készítettek, amelyet az eseményen egy előadás keretében ismertettek, és tájékoztatták a hallgatóságot a jelentés benyújtása utáni fejleményekről.

Tovább olvasom »

Hágai csúcstalálkozó Fotó: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) Hágai csúcstalálkozó
Fotó: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA)

Nukleáris védettségi csúcstalálkozó Hágában

2014.04.03

2014. március 24-25. között Hágában került megrendezésre a 3. Nukleáris Védettségi Csúcs 53 állam- és kormányfő, 13 külügyminiszter, valamint az ENSZ, az Európai Unió, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az Interpol vezetőinek részvételével. A rendezvény jelentősége, hogy az első számú politikai vezetők tárgyaltak a nukleáris védettség kérdéseiről. A részt vevő országok áttekintették az elmúlt két évben elért eredményeiket, és meghatározták a közeljövő legfontosabb feladatait. A Martonyi János külügyminiszter által vezetett hazai delegáció tagjaként Horváth Kristóf, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vett részt az eseményen.

Tovább olvasom »

Forrás: The Official CTBTO Photostream Forrás: The Official CTBTO Photostream

CTBTO szakembereinek képzése hazánkban

2014.04.01

Az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete 2014. március 24. és 28. között Romhányban tartotta gyakorlatát, amelynek során különböző technikai eszközök használatát sajátíthatták el a résztvevők. Az ötnapos képzésen a szervezet három munkatársa és négy ellenőrgyakornoka vett részt.

Tovább olvasom »