ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Bizottsági ülés Bizottsági ülés

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta és elfogadta az OAH 2021. évi beszámolóját

2022.11.29

2022. november 29-én az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta az Országos Atomenergia Hivatal 2021. évi működéséről szóló beszámolóját. Az ülésen Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke tájékoztatta a képviselőket a hivatal hatósági felügyeleti tevékenységéről, a szervezet gazdálkodásáról, a járványhelyzet alatti zavartalan működéséről. Kiemelte, hogy a legtöbb engedélyt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára adta ki az OAH, illetve itt került sor a legtöbb ellenőrzésre 2021 folyamán, összesen 138-ra.

Tovább olvasom »

Workshop Workshop

Regionális workshop az OAH-nál – hogyan csökkentsük a belső elkövetők által jelentett fenyegetettséget?

2022.11.29

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. november 14-17. között Budapesten került megrendezésre a belső elkövetők által jelentett fenyegetés csökkentése a nukleáris létesítményekben témájú regionális workshop.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Fizikai védelmi gyakorlatot tart a Paksi Atomerőmű és az Energiatudományi Kutatóközpont a november 28-i héten

2022.11.25

Az Energiatudományi Kutatóközpont és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a 2022. november 28-i héten, külön időpontban tartják az éves fizikai védelmi gyakorlatukat a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat

Nemzetközi és hazai nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatokon vett részt az OAH

2022.11.21

2022. november 16-án a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében ConvEx-2a típusú nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra került sor, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal a NAÜ-vel kötött gyorsértesítési egyezményéből eredő feladatait látta el. November 17-én a Paksi Atomerőmű éves teljeskörű baleset-elhárítási gyakorlata keretében egy 3-as blokkot érintő feltételezett baleseti helyzet kezelését szimulálták az atomerőmű és a hazai hatóságok.

Tovább olvasom »

Bizottsági ülés Bizottsági ülés

Az Országgyűlés bizottsági ülésén adott tájékoztatást az OAH elnöke

2022.11.19

2022. november 17-én került sor az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésére, amelyen Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke tájékoztatta a képviselőket a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbításának hatósági és jogszabályi vonatkozásairól, továbbá az új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó eljárásokról.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei második száma

2022.11.10

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2022. első féléves biztonsági teljesítményének értékelésével, az OAH 2021. évi tevékenységéről szóló Országgyűlési Beszámolóval, a nukleárisbaleset-elhárítási tevékenységgel, a Paks II. Atomerőmű Zrt-hez kapcsolódó engedélyezési eljárásokkal. Ezen felül áttekintjük az elmúlt időszak fontosabb nemzetközi eseményeit, így írunk a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 66. közgyűléséről, az OAH elnökének NAÜ-nél tett látogatásáról, a finn-magyar kétoldalú találkozóról, valamint az orosz-ukrán konfliktus nukleáris biztonsági kihívásairól. Megemlékezünk arról, hogy Magyarország 50 éve nyújt garanciát a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség számára a nukleáris anyagok békés célú felhasználására.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH jogi-hatósági referens munkakörbe

2022.11.10

A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő: 2022. december 10.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek Atomenergiáról - mindenkinek

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Budapesten

2022.11.10

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Budapest. A rendezvény helyszíne a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épülete (1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 2.), időpontja 2022. december 13. (kedd), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.11.08

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fővállalkozói raktárak (USU) Építési anyagok és szerkezetek raktára (2.8) építési engedély iránti kérelmének ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2022. évi karbantartása

2022.10.31

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2022. október 31-től megkezdődik a 4. blokk 2022. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Akkuyu Atomerőmű építési munkálatainak megtekintése Akkuyu Atomerőmű építési munkálatainak megtekintése

OAH-delegáció látogatása a török nukleáris hatóságnál

2022.10.24

2022. október 17-20. között a török nukleáris hatóság fogadta az Országos Atomenergia Hivatal felsővezetői és szakértői delegációját, amelyet Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke vezetett. A program részeként a delegáció ellátogatott az Akkuyu Atomerőmű építkezésének helyszínére, továbbá a török és a magyar hatóság vezetője megújított együttműködési megállapodást írtak alá.

Tovább olvasom »

Country Nuclear Power Profile Country Nuclear Power Profile

A NAÜ közzétette a 2022-es nukleáris országprofilokat tartalmazó kiadványát

2022.10.24

Az atomerőművet üzemeltető, atomprogramot végrehajtó, illetve tervező államok nukleáris országprofilját (Country Nuclear Power Profiles) tartalmazó kiadványt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség évente aktualizálja. A legújabbat 2022 októberében tették közzé.

Tovább olvasom »