ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat

Nemzetközi és hazai nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatokon vett részt az OAH

2022.11.21

2022. november 16-án a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében ConvEx-2a típusú nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra került sor, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal a NAÜ-vel kötött gyorsértesítési egyezményéből eredő feladatait látta el. November 17-én a Paksi Atomerőmű éves teljeskörű baleset-elhárítási gyakorlata keretében egy 3-as blokkot érintő feltételezett baleseti helyzet kezelését szimulálták az atomerőmű és a hazai hatóságok.

Tovább olvasom »

Bizottsági ülés Bizottsági ülés

Az Országgyűlés bizottsági ülésén adott tájékoztatást az OAH elnöke

2022.11.19

2022. november 17-én került sor az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésére, amelyen Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke tájékoztatta a képviselőket a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbításának hatósági és jogszabályi vonatkozásairól, továbbá az új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó eljárásokról.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei második száma

2022.11.10

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2022. első féléves biztonsági teljesítményének értékelésével, az OAH 2021. évi tevékenységéről szóló Országgyűlési Beszámolóval, a nukleárisbaleset-elhárítási tevékenységgel, a Paks II. Atomerőmű Zrt-hez kapcsolódó engedélyezési eljárásokkal. Ezen felül áttekintjük az elmúlt időszak fontosabb nemzetközi eseményeit, így írunk a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 66. közgyűléséről, az OAH elnökének NAÜ-nél tett látogatásáról, a finn-magyar kétoldalú találkozóról, valamint az orosz-ukrán konfliktus nukleáris biztonsági kihívásairól. Megemlékezünk arról, hogy Magyarország 50 éve nyújt garanciát a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség számára a nukleáris anyagok békés célú felhasználására.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH jogi-hatósági referens munkakörbe

2022.11.10

A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő: 2022. december 10.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek Atomenergiáról - mindenkinek

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Budapesten

2022.11.10

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Budapest. A rendezvény helyszíne a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épülete (1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 2.), időpontja 2022. december 13. (kedd), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.11.08

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fővállalkozói raktárak (USU) Építési anyagok és szerkezetek raktára (2.8) építési engedély iránti kérelmének ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2022. évi karbantartása

2022.10.31

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2022. október 31-től megkezdődik a 4. blokk 2022. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Akkuyu Atomerőmű építési munkálatainak megtekintése Akkuyu Atomerőmű építési munkálatainak megtekintése

OAH-delegáció látogatása a török nukleáris hatóságnál

2022.10.24

2022. október 17-20. között a török nukleáris hatóság fogadta az Országos Atomenergia Hivatal felsővezetői és szakértői delegációját, amelyet Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke vezetett. A program részeként a delegáció ellátogatott az Akkuyu Atomerőmű építkezésének helyszínére, továbbá a török és a magyar hatóság vezetője megújított együttműködési megállapodást írtak alá.

Tovább olvasom »

Country Nuclear Power Profile Country Nuclear Power Profile

A NAÜ közzétette a 2022-es nukleáris országprofilokat tartalmazó kiadványát

2022.10.24

Az atomerőművet üzemeltető, atomprogramot végrehajtó, illetve tervező államok nukleáris országprofilját (Country Nuclear Power Profiles) tartalmazó kiadványt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség évente aktualizálja. A legújabbat 2022 októberében tették közzé.

Tovább olvasom »

Magyar-szlovén találkozó Magyar-szlovén találkozó

Magyar-szlovén kétoldalú találkozó új atomerőművi blokkok engedélyezési tapasztalatai kapcsán

2022.10.24

A szlovén nukleáris biztonsági hatóság két munkatársát fogadta az Országos Atomenergia Hivatal az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos magyar felkészülési és engedélyezési tapasztalatok megosztása céljából 2022. október 18-án.

Tovább olvasom »

OKSER Szakbizottság ülése OKSER Szakbizottság ülése

Az OAH-ban ülésezett az OKSER Szakbizottsága

2022.10.20

A pandémiás időszak online üléseit követően első alkalommal 2022. október 13-án tartotta személyes jelenlétű ülését a Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer (OKSER) Szakbizottsága, amelynek az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont. Az ülést Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke vezette le, aki egyben a szakbizottság új elnöke.

Tovább olvasom »

Felsőszintű Munkacsoport ülése Felsőszintű Munkacsoport ülése

Az OAH-ban ülésezett az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Terv gondozását végző Felsőszintű Munkacsoport

2022.10.17

Az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Terv gondozását végző Felsőszintű Munkacsoport (FMCS) 2022. október 12-én tartotta soron következő rendes ülését, amelyet Balczó Béla András, az Országos Atomenergia Hivatal kabinetfőnöke, egyben az FMCS elnöke vezetett. A napirend szerint az FMCS ülésén az EPREV-követőmisszió (Emergency Preparedness Review) jelentésének megvitatása és a miniszteri felelősségek rendszerének áttekintése történt meg, amelyet az idei kormányzati átalakulás indokolt.

Tovább olvasom »