ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdték a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának névleges teljesítményre állítását

2021.07.06

A 2021. július 5-én délután a Paksi Atomerőmű 4. blokkján a 8. turbina villamos védelmi működés következtében kiesett. Az ezt követő karbantartás alatt a blokk 50%-os teljesítményen üzemelt, miközben a karbantartó személyzet elvégezte a gerjesztőgép kefék cseréjét és az egyik csapágynál szükséges testsodrony tisztítását. Az érintett blokk névleges teljesítményre állítását július 6-án a kora délutáni órákban megkezdték és várhatóan kora estére végeznek a felterheléssel.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2021.07.06

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi gépészeti rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

100 MW–ot meghaladó leterhelés a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2021.07.05

2021. július 5-én 16 óra 17 perckor a Paksi Atomerőmű 4. blokkján generátor differenciál védelem lépett működésbe. A 8. turbina villamos védelmi működés következtében kiesett, így a blokk 50%-os teljesítményen üzemel.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2021.07.01

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére a P2-HA0036 számú, az Igazgatási és Kiszolgáló épületek komplexuma Beruházói Irodaépület (UYA 1.1.2) építési tevékenységeire kiadott építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítása ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2021.07.01

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Igazgatási és Kiszolgáló épületek Komplexuma Fővállalkozói irodaépületének (UYA 1.1.1.) építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítás ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2021.07.01

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Igazgatási és Kiszolgáló Épületek Komplexuma, 100 fős étterem és főzőkonyha (UYA 1.1.3) építési engedélye időbeli hatályának meghosszabbítása ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

OECD NEA éves jelentés OECD NEA éves jelentés

Megjelent az OECD NEA éves jelentése

2021.06.30

A kiadvány áttekintést ad az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének tevékenységéről és az adott évben készült kiadványokról, valamint a nukleárisenergia-szektor legújabb fejleményeiről a világ minden tájáról.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterheléssel járó tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2021.06.30

2021. július 1-én 02:00 órától kezdődően a Paksi Atomerőmű 2. blokkjához tartozó berendezéseken olyan karbantartást, valamint ellenőrzést terveztek be, amely a 2. blokk leterhelése mellett végezhető el. A leterhelés alapvető oka a buborékoltató kondenzátor szintmérések hermetikus téri átvezetőinek ellenőrzése és javítása.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Toray Industries Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2021.06.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Toray Industries Hungary Kft. kérelmére indult, fizikai védelmi engedély kiadására irányuló eljárásban. Az eljárás a 65/2018. (IV. 4.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházással függ össze. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele eljárás megindításáról az RHK Kft. NRHT létesítési engedély iránti kérelme tárgyában

2021.06.29

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kérelmet nyújtott be az Országos Atomenergia Hivatalhoz a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékok végleges elhelyezését végző Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló létesítési engedélye iránt, melynek elbírálására az OAH közigazgatási hatósági eljárást indított. A hatályos jogszabályok szerint az eljárás megindításáról hirdetmény útján kell értesíteni az ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Bátaapáti község Polgármesteri Hivatala (7164 Bátaapáti, Petőfi utca 4.) hirdetőtábláján, az OAH székházának (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) portáján kihelyezett hirdetőtáblán, valamint az OAH honlapján (www.haea.gov.hu) és a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

ENSREG TPR ENSREG TPR

Elérhető az uniós tematikus felülvizsgálathoz készített és felülvizsgált akcióterv

2021.06.28

Az ENSREG (Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja) honlapján elérhető a 2019-ben készített, majd 2021-ben felülvizsgált, nukleáris létesítmények öregedéskezelésére vonatkozó nemzeti akcióterv. Az Országos Atomenergia Hivatal az önértékelés során négy megállapítást tett, illetve feladatot azonosított 2019-ben, kettő azóta már teljesült, kettő teljesítése pedig folyamatban van.

Tovább olvasom »

Vezetői találkozó Vezetői találkozó

Lezajlott a 2021. évi MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – OAH vezetői találkozó

2021.06.25

2021. június 24-én, Budapesten találkoztak az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal vezetői a hagyományos, éves megbeszélésükön.

Tovább olvasom »