ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Tervezett mérések teljesítményváltoztatásokkal a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2020.12.22

A Paksi Atomerőmű 3. blokkján, az Országos Teherelosztóval egyeztetetten, a rendszerszintű szolgáltatás akkreditációjához kapcsolódó program alapján, a mai napon a blokk teljesítményét tervezetten 50%-ig csökkentik, majd több lépcsőben kerül felterhelésre 100%-ig. A program során a turbogenerátorok villamos szabályzási képességének vizsgálata zajlik.

Tovább olvasom »

Közlemény Közlemény

Közlemény közigazgatási hatósági eljárási illeték változásáról

2020.12.17

Ezúton tájékoztatjuk minden engedélyesünket, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 112. §-a értemében 2021. január 1-étől az Országos Atomenergia Hivatal első fokú közigazgatási hatósági eljárásai (beleértve a szakhatósági eljárásokat is) nem esnek a közigazgatási hatósági eljárási illeték tárgyi hatálya alá. A változások nem érintik az igazgatási díj fizetési kötelezettséget.

Tovább olvasom »

Atomerőmű Atomerőmű

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2020.12.16

2020. december 17-én hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjához tartozó villamosberendezés tervezett karbantartása. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint előreláthatólag egy nap múlva állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.12.16

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, UYA 1.3.2 számú Kiszolgáló és öltöző épület 500 fő részére (2.sz.) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.12.14

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, UXF Korrózió gátló munkálatok komplexuma építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a kormány 208/2015. (VII. 23.) rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Forrás: www.tvo.fi Forrás: www.tvo.fi

Nem tervezett leállás történt a finnországi Olkiluoto 2 erőműben

2020.12.10

A finn nukleáris hatóság (STUK) közlése szerint 2020. december 10-én délután 1 óra körül le kellett állítani a finnországi Olkiluoto atomerőmű 2. blokkját, mert a főgőzvezetéknél a sugárzási szint egy rövid időre hirtelen megemelkedett. Minden biztonsági rendszer működik, a vizsgálati eredmények alapján a fűtőelemek nem sérültek, épek. A telephelyi sugárzási értékek a normál tartományban vannak. A környezet és a lakosság nem volt és nincs veszélyeztetve, az esemény a hétfokozatú Nemzetközi Nukleáris Esemény Skálán (INES) a legalacsonyabb, 0 besorolást kapta.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Nemzetközi baleset-elhárítási gyakorlat a NAÜ szervezésében OAH-s részvétellel

2020.12.10

2020. december 9-én az Országos Atomenergia Hivatal Baleset-elhárítási Szervezete részt vett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által szervezett ConvEx-2c típusú gyakorlaton, amelyen a résztvevő tagországok, így Magyarország is, az országhatárokon átnyúló nukleáris veszélyhelyzet esetére meglévő eljárásaikat gyakorolhatták. A gyakorlaton az OAH munkatársai a jelenlegi pandémiás helyzetre való tekintettel távmunkában vettek részt.

Tovább olvasom »

Főigazgatói dicséret Főigazgatói dicséret

Főigazgatói dicséret az OAH öt munkatársának

2020.12.10

Fichtinger Gyula főigazgató idén az OAH öt munkatársát részesítette főigazgatói dicséretben, elismerve többéves szakmai munkájukat és a 2020-as évben nyújtott kiemelt teljesítményüket.

Tovább olvasom »

Ajándékozás Ajándékozás

Az OAH is csatlakozott a gyermekotthonban élők megajándékozására indult akcióhoz

2020.12.09

Az ünnepek közeledtével a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a minisztériumok és háttérintézményeik önkéntes adománygyűjtésbe fogtak a magyarországi gyermekotthonban élő gyermekek karácsonyi ajándékozására. A fontos kezdeményezéshez idén is csatlakozott az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Lezajlott a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2020.12.08

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2020. december 3-án megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett, a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.12.08

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2020.12.07

2020. december 8-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap este visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »