ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Török delegáció Török delegáció

Török hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2020.03.13

2020. március elején a Török Nukleáris Szabályozó Hivatal delegációja látogatást tett hazánkban Zafer Demircan, a hatóság elnökének vezetésével.

Tovább olvasom »

OECD NEA Nuclear Energy Data 2019 OECD NEA Nuclear Energy Data 2019

Megjelent az OECD NEA éves kiadványa a nukleáris terület legfontosabb adataival

2020.03.12

Az OECD Nukleáris Energia Ügynöksége 2020 márciusában tette közzé a 2019-re vonatkozó kiadványát, amelyben megtalálhatók az OECD tagországai nukleáris területének legfontosabb adatai, emellett az egyes országokról is számos információt tartalmaz. 2019. január 1-jén 348 atomerőmű kapcsolódott az elektromos hálózatokhoz, 23 erőmű volt építés alatti fázisban (ebből Japánban 3 erőmű építését ideiglenesen felfüggesztették), 10 reaktor esetében pedig elkötelezték magukat az országok az építés mellett. Ugyanakkor 27 reaktor leállítását tervezik 2023-ig.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.03.10

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű tervezésének minőségirányítási rendszere” című útmutató.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.03.09

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó berendezéseinek hegesztése” című útmutató.

Tovább olvasom »

Álláshirdetés Álláshirdetés

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres nukleáris biztonsági, és sugárvédelmi felügyelői álláshelyekre

2020.03.06

Az új munkatársak feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának hatósági felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenységek ellátása.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Teljesítménycsökkentés a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2020.03.05

A Paksi Atomerőmű 2. blokkján 2020. március 5-én 00:00 perckor, vezetői döntés alapján előre nem tervezett leterhelést hajtott végre a generátor meghibásodása miatt. A meghibásodás nem érint biztonsági rendszert. A szakemberek dolgoznak a hiba pontos behatárolásán és elhárításán.

Tovább olvasom »

Főjavítás Főjavítás

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.02.27

A Paksi Atomerőműben befejezték az 1. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Nemzetközi védettségi konferencia Bécsben

2020.02.20

2020. február 10-14. között Bécsben került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényére 130 országból mintegy 57 miniszter, 2000 szakértő és 35 nemzetközi szervezet részvételével, hogy megerősítsék a nukleáris védettség erősítése iránti közös elkötelezettségüket. A konferencián az OAH szakértői is részt vettek, ahol rövid előadást tartottak a magyar nukleáris védettségi ellenőrzési rendszerről készített tanulmányukról.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.02.14

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, durvaszerkezet-vizsgáló röntgenberendezés forgalomba hozatalának engedélyezésére (típusengedély) irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.02.14

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi követelményei” című útmutató-tervezet célja, hogy iránymutatást adjon a nukleáris biztonsági funkcióval (beleértve a műszaki sugárvédelmi funkciókat), a fizikai védelmi funkcióval, a nukleáris biztosítéki követelmény teljesítési, valamint a radioaktív anyag nyilvántartási funkcióval rendelkező programozható rendszerek szándékolatlan és szándékos fenyegetések elleni védelme követelményeire, a programozható rendszerek védelmi tervének tartalmi felépítésére.

Tovább olvasom »

NAÜ megbeszélés NAÜ megbeszélés

Egyeztetés az OAH-ban a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjáról

2020.02.10

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértője, Carmina Jimenez egynapos látogatásra érkezett hazánkba, hogy megbeszéléseket folytasson a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjának keretében támogatott magyar, illetve regionális projektekről.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.02.06

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató.

Tovább olvasom »