ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

konzultáció konzultáció

Biztosítéki konzultáció az OAH-ban

2018.12.10

Az OAH a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével, 2014 óta, évente tart konzultációt. Az idei találkozóra 2018. december 5-én került sor az OAH székházában.

Tovább olvasom »

Atomerőmű Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2018. évi karbantartása

2018.12.07

A Paksi Atomerőműben befejezték az 1. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

útmutatók útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.12.06

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi üzemanyag tervezése” valamint a „Sugárvédelmi képzések és továbbképzések” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »

útmutatók útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.12.05

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Atomerőművi üzemanyag tervezése” valamint a „Determinisztikus biztonsági elemzések üzemelő atomerőművekben” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »

lista lista

Elérhető a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet szerinti települések listája

2018.12.05

2018. december 5-én módosul a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet, mely szerint az Országos Atomenergia Hivatal „a honlapján közzétett települések elhelyezkedése szerinti területek esetében” véleményező államigazgatási szerv a Korm. rendelet szerinti eljárásokban.

Tovább olvasom »

Boldog békés ünnepek Boldog békés ünnepek

Igazgatási szünet az OAH-nál

2018.12.05

Az Országos Atomenergia Hivatal 2018. december 21-től 2019. január 1-ig – biztosítva a zavartalan ügymenetet és feladatellátást – igazgatási szünetet tart a 30/2012. (III. 7.) Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően.

Tovább olvasom »

Szimpózium Szimpózium

Nukleáris Technikai Szimpózium Szekszárdon

2018.12.04

A Magyar Nukleáris Társaság 2018. november 29-30-án, Szekszárdon tartotta az évente megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumot. A konferencián hazai nukleáris szakemberek oszthatták meg egymással tapasztalataikat, kutatásaikat és fejlesztéseiket. Az idei kiemelt témakörök közé tartoztak a nukleáris üzemanyag fejlesztések, a Nemzeti Nukleáris Kutatási Program újabb eredményei és a nukleáris ipar szakember-utánpótlása.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2018.12.03

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a héten tartja meg az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

hirdetmeny hirdetmeny

Hirdetmény a „KKÁT 1-24 kamrás kiépítésének üzemeltetési engedély kérelme” tárgyú eljárásban hozott döntésről

2018.11.30

Az Országos Atomenergia Hivatal döntést hozott a „KKÁT 1-24 kamrás kiépítésének üzemeltetési engedély kérelme” tárgyú, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kérelmére a paksi Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója (KKÁT) 1-24 kamrás kiépítésének üzemeltetési engedélyére vonatkozóan indult eljárásban. A vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően az OAH a döntésről hirdetmény útján értesíti az érintett ügyfeleket, melyet az alábbi hivatkozásokon, és a közigazgatási hirdetmények honlapján (http://hirdetmenyek.magyarorszag.hu/) is elérhet, továbbá az OAH és Paks Város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláin (címük: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4., illetve 7030 Paks, Dózsa György út 55-61.) is megtekinthet. A döntés értelmében az üzemeltetési engedélyt az OAH kiadta.

Tovább olvasom »

útmutatók útmutatók

Új, illetve felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.11.28

Két új és egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Nukleáris létesítményekben üzemelő felvonók építéshatósági és -felügyeleti eljárása”, és az „Atomerőművek és kiégett üzemanyag átmeneti tárolására szolgáló létesítmény berendezéseinek hegesztése” című új útmutató, valamint „Az atomenergia alkalmazása körében sugárvédelmi szakértői tevékenység folytatásához szükséges engedélykérelem összeállítása” című felülvizsgált útmutató.

Tovább olvasom »

Lezárult a jelentkezés Lezárult a jelentkezés

Lezárult a győri "Atomenergiáról – mindenkinek" rendezvényre a jelentkezés

2018.11.27

A jelentős érdeklődés és a számos regisztráció miatt a november 30-i, pénteki határidő előtt már a mai napon (november 27-én) le kellett zárni a jelentkezési lehetőséget, mivel a regisztráltak száma elérte az előadóterem befogadóképességét.

Tovább olvasom »

ENSREG közmeghallgatás ENSREG közmeghallgatás

Lezajlott az ENSREG brüsszeli közmeghallgatása

2018.11.23

2018. november 22-én került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (ENSREG) közmeghallgatására, amelynek témája az öregedéskezelésre vonatkozó tematikus szakértői felülvizsgálat eredménye volt. Az eseményt élőben lehetett követni az interneten.

Tovább olvasom »