ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK On Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2024.01.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK On Hungary Kft. kérelmére indult, egyedi azonosítóval rendelkező röntgenberendezések hatósági engedélyezés és ellenőrzés alóli mentesítésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a 359/2020. (VII.23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Helyszíni bejárás Pakson Helyszíni bejárás Pakson

Helyszíni bejárást tartott az OAH elnöke és elnökhelyettese

2024.01.26

Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke, valamint Juhász László, az OAH elnökhelyettese az új atomerőművi blokkok beruházási területén megtekintette a jelenleg zajló munkálatokat, köztük a talajszilárdítás kivitelezését. A bejáráshoz kapcsolódóan megbeszélést folytattak Jákli Gergellyel, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatójával.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2024.01.08

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fővállalkozói raktárak (USU) Számítástechnikai eszközök, műszerek, vezérlő rendszerek és elektrotechnikai anyagok raktára 1. Épület (2.3.1) építésének kivitelezési tevékenységei ügyében. Az eljárás a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartására irányuló és az azzal kapcsolatos beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2024.01.01

2024. január 1-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 2., 3. és 4. blokkjai a rendszerirányító (MAVIR) kérésére tercier szabályozásokban (100 MW-ot meghaladó leszabályozásban) vettek részt. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.12.25

2023. december 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 2., 3. és 4. blokkjai a rendszerirányító (MAVIR) kérésére tercier szabályozásokban vettek részt. A 2. blokk 125 MW-os, a 3. blokk 170 MW-os, illetve a 4. blokk 100 MW-ot meghaladó leszabályozásban vett részt, így összesítve 396 MW-os leterhelést hajtott végre az atomerőmű. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 4. blokkján védelmi működés következtében

2023.12.25

2023. december 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 4. blokkja védelmi működés következtében leterhelődött, a szakemberek a hiba elhárítását elkezdték. A blokk biztonsága nem volt veszélyeztetve, a tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.12.21

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult, röntgenberendezések hatósági engedélyezés és ellenőrzés alóli mentesítésének engedélyezére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI.1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.12.21

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult, röntgenberendezések üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI.1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei második száma

2023.12.21

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2023. első féléves biztonsági teljesítményének értékelésével, a jogszabályváltozásokkal, a rendszerek, rendszerelemek gyártásával és beszerzésével összefüggő jogszabálymódosításokkal, a nukleárisbaleset-elhárítási tevékenységgel, a Paks II. talajelőkészítési munkálataival, az Energiatudományi Kutatóközpont Budapesti Kutatóreaktorhoz kapcsolódó közmeghallgatással, a hazai nukleáris létesítmények tűzvédelmi felülvizsgálatával, az Európai Unió második tematikus szakértői felülvizsgálatával, valamint a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóba kerülő, új típusú, kompakt hulladékcsomagok elhelyezésével. Ezen felül áttekintjük az elmúlt időszak fontosabb hazai és nemzetközi eseményeit, így írunk az „Atomenergiáról – mindenkinek” című rendezvénysorozat miskolci állomásáról, az orosz-ukrán konfliktus nukleáris biztonsági kihívásairól, az OAH és az USA Energetikai Minisztérium közös szervezésében megtartott kibervédelmi workshopról, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 67. közgyűléséről, továbbá a bosznia-hercegovinai szakértők fogadásáról.

Tovább olvasom »

Kérdőív Kérdőív

Kérdéseket lehet feltenni az EU második tematikus felülvizsgálatához készített nemzeti jelentésekhez kapcsolódóan

2023.12.21

Az Európai Unió második tematikus felülvizsgálatának témaköre a nukleáris létesítmények tűzvédelme. A folyamat fontos része, hogy az unió biztosítja a kérdésfeltevés lehetőségét a lakosság és az érdekelt felek számára a nemzeti jelentésekhez kapcsolódóan. Erre egy online kérdőívet hoztak létre, amelyet 2024. február 9-ig lehet kitölteni.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az „Energiatudományi Kutatóközpont Budapesti Kutatóreaktor üzemeltetési engedélyezés” tárgyú eljárásban hozott döntésről

2023.12.21

Az Országos Atomenergia Hivatal döntést hozott az Energiatudományi Kutatóközpont Budapesti Kutatóreaktor üzemeltetési engedélyezési eljárásban. A vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően az OAH a döntésről hirdetmény útján értesíti az érintett ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.), valamint az OAH (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) hirdetőtábláin, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Magyar-osztrák kétoldalú találkozó Magyar-osztrák kétoldalú találkozó

Magyar-osztrák kétoldalú szakmai találkozó

2023.12.20

Kétnapos magyar-osztrák kétoldalú szakértői találkozóra került sor december 18-19 között Ausztriában. Az OAH tájékoztatást adott az új felügyeleti koncepcióról, amely elősegíti, hogy a nukleáris biztonság magas szintjének megtartása mellett hatékonyabban működjön a hatóság, továbbá nagyobb hangsúlyt kapjon az ellenőrzési tevékenység. A magyar delegációt Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke vezette. A megbeszélésen az OAH delegáltjain kívül részt vettek az Energiaügyi Minisztérium, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt., a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft., a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai is. Osztrák részről a külügyminisztérium és más minisztériumok képviselői mellett, szakmai intézmények és több tartomány részéről érkezett delegációtagok vettek részt a találkozón.

Tovább olvasom »