ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Koblinger László, az OAH nyugalmazott főigazgató-helyettese Wigner Jenő-díjban részesült

2013.11.13
Koblinger László Wigner Jenő-díjat kapott Fotó: MTA Koblinger László Wigner Jenő-díjat kapott
Fotó: MTA

Koblinger László, az Országos Atomenergia Hivatal nyugalmazott főigazgató-helyettese vehette át idén a Magyar Tudományos Akadémia és a Paksi Atomerőmű Rt. által 1999-ben alapított Wigner Jenő-díjat. Az elismerést olyan szakemberek, kutatók kapják, akik tevékenységükkel maradandót alkottak a magyar nukleáris energetika és fizika terén.


Wigner Jenő születése 111. évfordulója és Nobel-díja 50. évfordulója alkalmából nagyszabású nemzetközi szimpóziumot rendezett az MTA Wigner Jenő Fizikai Kutatóközpont, az MTA Atommagkutató Intézettel és az MTA Energiatudományi Kutatóközponttal együttműködve.

A Wigner Jenő-díj idei, ünnepélyes átadójára 2013. november 11-én, a konferencia megnyitóján került sor. Az elismerést Koblinger László, az Országos Atomenergia Hivatal nyugalmazott főigazgató-helyettese, „a nukleáris szakma kiemelkedő hazai egyénisége" vehette át. Nevéhez jelentős számú nemzetközi publikáció fűződik, több nemzetközi szakértői bizottság tagja, aki szakemberként meghatározó szerepet játszott a hazai sugárvédelemben.

Gratulálunk a kitüntetéshez!Facebook megosztás