Részletes kereső

Hírek

Mongol, kínai és katari delegációk látogatása az OAH-nál

2016.02.05

Élénk nemzetközi élettel indult az év az Országos Atomenergia Hivatalban. Január folyamán három külföldi delegációt is fogadott az OAH: a kínai delegációval folytatott megbeszélések mellett mongol és katari szakembereknek tartott kéthetes szakmai programot.

Tovább olvasom »

OAH-látogatás a Gönyűi Erőműben

2016.02.03

Az Országos Atomenergia Hivatal hét fős küldöttsége – Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes vezetésével – látogatást tett a Gönyűi Erőműben. Az erőmű az egyik fő eleme a „black start” programnak, amely az országos hálózat visszaindulási forgatókönyvét tartalmazza a teljes magyarországi villamosenergia-hálózat kiesése esetére.

Tovább olvasom »

Elindult a nukleáris szakjogász képzés

2016.02.02

A Széchenyi István Egyetemen 2016. március 1-től induló, három féléves nukleáris jogi szakjogász szakirányú továbbképzési szakon az OAH munkatársai is oktatnak majd.

Tovább olvasom »

Három új sugárvédelmi útmutató az OAH honlapján

2016.02.02

A radioaktív anyagok alkalmazásával összefüggő engedélyezési és bejelentési kötelezettségre, az ionizáló sugárzást létrehozó, de radioaktív anyagot nem tartalmazó berendezésre vonatkozó üzemeltetési engedély iránti kérelem összeállítására, valamint a sugárvédelmi képzésekre és továbbképzésekre vonatkozó útmutatók elérhetők az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat – hazánk is pályázott a rendezésre

2016.01.28

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2017-ben átfogó nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot (ConvEx-3) tart, amelynek megrendezésére felhívást intézett a tagállamok felé. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, valamint a Paksi Atomerőművel egyeztetve, az Országos Atomenergia Hivatal jelezte a NAÜ felé, hogy Magyarország kész vállalni a gyakorlat házigazdai szerepét.

Tovább olvasom »

Események

2016.01.14
Atomenergia - mire készülünk 2016-ban? Az OAH évindító sajtótájékoztatója

2015.12.04
"Atomenergiáról - mindenkinek" konferencia Debrecenben

2015.10.12
Osztrák-magyar kétoldalú találkozó

Eseménynaptár
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei
Eseménynaptár
A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai
Megtekintés
A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai
Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!