Részletes kereső

Hírek

Megfelelően halad a Célzott Biztonsági Felülvizsgálatban meghatározott feladatok végrehajtása

2014.08.14 13:41

A Fukushima Daiichi atomerőműben 2011 márciusában történt balesetet követően az MVM Paksi Atomerőmű célzott biztonsági felülvizsgálatot hajtott végre annak érdekében, hogy a tapasztalatok hasznosításával még biztonságosabbá tegye működését. A felülvizsgálat alapján meghatározott intézkedéseket az Országos Atomenergia Hivatal jóváhagyása és felügyelete mellett az atomerőmű 2018 végéig hajtja végre. A feladatok teljesítése időarányosan halad, több feladatot már határidő előtt teljesítettek az erőmű szakemberei.

Tovább olvasom »

Sikeresen Oroszországba szállították a 2003 áprilisában megsérült fűtőelemeket

2014.08.14 11:03

Augusztus közepén teljes biztonságban megérkezett Oroszországba az a fűtőelem-szállítmány, amely a 2003 áprilisában a Paksi Atomerőműben üzemanyag-tisztítás közben megsérült fűtőelemeket tartalmazta.

Tovább olvasom »

Görögország után Olaszország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségi feladatait

2014.08.08 11:15
Az olasz elnökség logója

Az EU egyik legfőbb jogalkotó szervének több mint százötven munkacsoportja van, amelyekben a különböző uniós jogszabályok szakmai előkészítése folyik. A nukleáris kérdésekkel foglalkozó munkacsoport féléves programját Marco E. Ricotti, a munkacsoport új elnöke júliusban mutatta be a tagállamoknak. E szerint folytatják majd a vitát arról a tanácsi rendeletről, amely szabályozni fogja, hogy egy nukleáris balesetet követően mekkora lehet az élelmiszerek és takarmányok legmagasabb megengedett radioaktív szennyezettsége. Széles körű megbeszéléseket terveznek az Európai Parlament, a különböző uniós munkacsoportok és szakbizottságok bevonásával a nukleáris kárfelelősség és biztosítás, valamint a telephelyen kívüli veszélyhelyzeti felkészültség témakörében.

Tovább olvasom »

A hatósági ellenőrzés integrált megközelítéséről tartott képzést a NAÜ hazánkban

2014.07.14 08:49

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében 2014. június 30. és július 4. között hazánkban került sor arra a képzésre, amelynek az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont. Az egyhetes rendezvény során a résztvevők elsajátíthatták a hatósági ellenőrzés integrált megközelítésével kapcsolatos ismereteket. A tanfolyam anyagának összeállításánál a NAÜ munkatársai külön figyelmet fordítottak arra, hogy a megszerzett tudás a gyakorlatban is jól hasznosítható legyen.

Tovább olvasom »

Nukleáris hatóságok V4-es találkozója Pozsonyban

2014.07.07 16:31

2014. június 25-26-án Szlovákia látta vendégül a visegrádi országok (Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Magyarország) nukleáris hatóságait, hogy megvitassák az aktuális európai uniós ügyeket, és bemutassák azokat a terveket, amelyeket a július 1-től egy éven át tartó szlovák elnökség alatt szeretnének megvalósítani.

Tovább olvasom »

Események

2014.09.22
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közgyűlése Bécsben

2014.09.20
OAH nyílt nap a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódva 14 órától 17 óráig

2014.09.20
Országos Autómentes Nap, OAH részvétele Ferencváros Önkormányzatának rendezvényén

Eseménynaptár

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!