ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

INES 1-es esemény a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában

2022.06.24

Az RHK Kft. 2022. június 22-i bejelentése szerint a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában az egyik tárolócsőcsoportnál nem végezték el időben a nitrogén monitoring rendszer feltöltését. Ugyanis az Üzemeltetési Feltételek és Korlátok előírásai szerint legfeljebb 60 napig megengedett a nitrogéngázzal való feltöltés hiánya. Az esemény sem a környezetre, sem a személyzetre nem gyakorolt semmilyen hatást. A történteket az RHK Kft. INES 1-es kategóriába sorolta, és az OAH-nak bejelentette. A hatóság elfogadta az előzetes minősítést és felügyeli az esemény kivizsgálását.

Tovább olvasom »

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2022.06.22

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2022. június 23-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap délután visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

TSO-szeminárium az OAH-ban

2022.06.21

TSO-szeminárium TSO-szeminárium

Idén tizenötödik alkalommal, 2022. június 14-én rendezte az Országos Atomenergia Hivatal műszaki támogató intézményeinek (Technical Support Organisations – TSO) legújabb kutatási eredményeit bemutató hagyományos évenkénti szemináriumát.

Tovább olvasom »

Újra névleges teljesítményen a 4. blokk

2022.06.20

Az MVM Paksi Atomerőmű 4. blokkján befejezték a 2022. május 21-én meghibásodott villamos generátor cseréjét. A 4. blokkot felterhelték és ismét névleges, 100%-os teljesítményen üzemel. A javítás ideje alatt a blokk csökkentett, körülbelül 50%-os terhelésen folyamatosan üzemelt. A villamos generátor meghibásodásának a biztonságra és a környezetre nem volt hatása.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.06.16

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, USU 2.4 Színesfémek, fűtési, gépészeti, szellőzési szerelvények raktára építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »


Események

2022.03.21
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ARTEMIS missziója

2021.11.30
VVER Hatósági Fórum

2021.11.24
ENSREG plenáris ülés

2021.11.16
Osztrák-magyar kétoldalú online találkozó

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés