ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Az OAH elnöklésével megtartotta első ülését az EU nukleáris ügyekkel foglalkozó munkacsoportja

2024.07.12

Munkacsoportülés Munkacsoportülés

Magyarország uniós elnökségének féléve alatt az Országos Atomenergia Hivatal vezeti az Európai Unió nukleáris ügyekkel foglalkozó munkacsoportját. Az első ülésen a soron következő féléves időszak munkaprogramjáról adott áttekintést Balczó Béla András kabinetfőnök.

Tovább olvasom »

NAÜ-közlemény az újabb, zaporizzsjai atomerőmű elleni dróntámadásról valamint a többi ukrán nukleáris létesítmény helyzetéről

2024.07.09

NAÜ-közlemény NAÜ-közlemény

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közleménye szerint a zaporizzsjai atomerőmű arról adott tájékoztatást, hogy július 3-án több drón csapódott be személyi sérülést és kisebb erdőtüzet okozva a létesítmény közelében. A támadás az atomerőmű mellett lévő transzformátor-állomásban tett kárt. A létesítményt jelenleg egy 750 kilovoltos vezeték látja el a hűtéshez is szükséges árammal, valamint az erőmű számára továbbra is elérhető egy 330 kilovoltos tartalékvezeték. A NAÜ helyszínen tartózkodó szakértői a létesítmény telephelyén belüli károkról nem tettek jelentést. „Rendkívül aggasztó, hogy ezek a dróntámadások folytatódnak, annak ellenére, hogy egyértelmű veszélyt jelentenek az enerhodari lakosságra, valamint a zaporizzsjai atomerőmű biztonságára nézve. A támadásokat azonnal abba kell hagyni.” – jelentette ki Grossi főigazgató.

Tovább olvasom »

Újra névleges teljesítményen üzemel a Paksi Atomerőmű 2. blokkja

2024.07.08

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2024. július 7-én elvégzett szekunderköri karbantartást és javítást követően a Paksi Atomerőmű 2. blokkja újra névleges teljesítményen üzemel. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nem volt.

Tovább olvasom »

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműben

2024.07.06

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2024. július 6-án, 10:00 és 15:15 között az MVM Paksi Atomerőmű blokkjai összesen 185 MW menetrend szerinti leterhelésben vettek részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Leterheléssel járó tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2024.07.06

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2024. július 7-én 01:00 órától kezdődően az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkján olyan szekunderköri karbantartást végeznek, amely a termelőegység 50%-os leterhelése mellett hajtható végre. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik.

Tovább olvasom »


Események

2024.05.30
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Pécsett

2023.12.12
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Debrecenben

2023.09.25
67. NAÜ közgyűlés Bécsben

2023.07.03
Közmeghallgatás Budapesti Kutatóreaktor

Eseménynaptár

Társadalmi egyeztetés

Megtekintés

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés