ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény a Flex Films Europa Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.09.24

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Flex Films Europa Kft. kérelmére indult, fizikai védelmi engedély kiadására irányuló eljárásban. Az eljárás a 141/2018. (VII. 27.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházással függ össze. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.09.23

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2020. szeptember 23-án megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkefe cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50%-os teljesítménnyel üzemel. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint előreláthatólag fél nap múlva állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.09.22

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Munkahelyi Sugárvédelmi Szabályzat készítése radioaktívhulladék-tároló létesítmények esetében” című útmutató célja, hogy egyértelművé tegye a vonatkozó hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos jogszabályban meghatározott sugárvédelmi követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

64. NAÜ-közgyűlés Bécsben

2020.09.21

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

2020. szeptember 21-25. között kerül sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 64. közgyűlésére Bécsben, ahol számos kérdésről tárgyalnak a tagállamok magasrangú tisztségviselői. A közgyűléssel párhuzamosan tudományos fórumra is sor kerül, amelynek témája a nukleáris energia és átállás a tiszta energiaforrásokra. Az idei rendezvényekre a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő módon kerül sor, számos óvintézkedést hoztak a szervezők: limitálták a felszólalások hosszát, az ülésen résztvevő delegációk létszámát, megfelelve a hatályos osztrák szabályoknak (pl. Ausztriában a beltéri rendezvényeket létszámkorláttal lehet megtartani), továbbá az ülések közötti szünetben fertőtlenítik majd a konferenciatermet. A NAÜ emellett biztosítja az internetes élő közvetítést, így minden érdeklődő online követheti a bécsi rendezvényeket.

Tovább olvasom »

NAÜ Kormányzótanácsi ülés Bécsben

2020.09.21

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsának ülésére 2020. szeptember 15-i héten Bécsben került sor. A szervezet főigazgatója, Rafael Mariano Grossi fontos kérdésekről tájékoztatta a jelenlévőket, így áttekintést adott a biztosítéki kérdésekkel kapcsolatos, Iránnal kötött megállapodásról, valamint a legutóbbi robbanást követően Libanonnak nyújtott támogatásról. Az ülésen magyar felszólalás is elhangzott, amelyben hazánk megköszönte a NAÜ jelentős erőfeszítéseit, amellyel a tagországokat támogatja a koronavírus elleni küzdelemben, kiemelve a Magyarországnak nyújtott támogatást. A felszólalásban hazánk felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy minden ország saját maga dönt az energiamixéről, továbbá kiemelték Magyarország nukleárisenergia iránti elkötelezettségét. Hazánk számára a járványhelyzet alatt is elsődleges fontosságú a nukleáris biztonság garantálása, ez érvényes az új atomerőművi blokkok létesítésének folyamatára is.

Tovább olvasom »

Események

2020.09.21
64. NAÜ-közgyűlés Bécsben

2020.06.08
Elektronikus közmeghallgatás

2020.01.23
Évindító sajtótájékoztató

2019.11.21
"Atomenergiáról - mindenkinek" Szegeden

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés