ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény az SK On Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2024.06.18

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a SK On Hungary Kft. kérelmére indult, röntgenberendezés üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI.1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Az új atomerőművi blokkok nemzetközi nukleáris biztosítéki követelményeknek való megfeleléséről tárgyaltak az OAH-ban

2024.06.18

Tárgyalás az OAH-ban Tárgyalás az OAH-ban

2024. június 10-én az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos nemzetközi nukleáris biztosítéki egyeztetésnek. Az egyeztetés témája az ún. Safeguards by Design koncepció volt, amely az új atomerőművek tervezése során elősegíti a nemzetközi nukleáris biztosítéki követelmények figyelembe vételét. A találkozón a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Európai Bizottság, a Paks II. Atomerőmű Zrt. és az OAH képviselői vettek részt, ahol arról tárgyaltak, hogy az új blokkok miként tudnak megfelelni azoknak a műszaki specifikációknak, amelyek a nemzetközi szervezetek nukleáris biztosítéki követelményeinek alapjait tartalmazó dokumentumban szerepelnek.

Tovább olvasom »

Új poszt az OAH Instagram oldalán: Mi történik a kiégett üzemanyaggal, miután kiveszik a reaktorból?

2024.06.17

Kép forrása: https://www.iaea.org Kép forrása: https://www.iaea.org

Tudtad, hogy a reaktorból történő kivétel után a használt (kiégett) üzemanyagot még évekig vizes tárolómedencékben hűtik? Erre azért van szükség, mert a nukleáris láncreakció befejezése után az üzemanyagban lévő radioaktív izotópok bomlása nagy mennyiségű hőt termel, melynek levegővel történő elvitele nem lenne elég hatékony.

Tovább olvasom »

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműben

2024.06.16

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2024. június 16-án, 09:00 és 17:00 között az MVM Paksi Atomerőmű blokkjai összesen 425 MW, menetrend szerinti leterhelésben vettek részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműben

2024.06.15

2024. június 15-én, 09:00 és 17:15 között az MVM Paksi Atomerőmű blokkjai összesen 425 MW, menetrend szerinti leterhelésben vettek részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »


Események

2024.05.30
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Pécsett

2023.12.12
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Debrecenben

2023.09.25
67. NAÜ közgyűlés Bécsben

2023.07.03
Közmeghallgatás Budapesti Kutatóreaktor

Eseménynaptár

Társadalmi egyeztetés

Megtekintés

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés