ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Nukleáris és más radioaktív anyagok csomagolásának biztonsági felügyelete

A veszélyes áruk szállításáról szóló jogszabályok és nemzetközi egyezmények rendelkezései szerint az illetékes nemzeti hatóság hatáskörébe utalt, a radioaktív anyagok csomagolásával és szállításával kapcsolatos ügyekben az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI törvény 17.§ (2) bekezdésének 14. pontjával kijelölt illetékes hatóság az Országos Atomenergia Hivatal (a továbbiakban: OAH).

A veszélyes anyagok nemzetközi szállítását szabályozó, hazánk által is követett módozatfüggő egyezmények (a továbbiakban: Egyezmények) radioaktív anyagok szállítására és csomagolására vonatkozó előírásai alapjául a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség megfelelő ajánlásai (jelenleg: „Előírások a radioaktív anyagok biztonságos szállítására” 2012. évi kiadás, Specifikus Biztonsági Követelmények Sorozat, SSR-6 – Bécs, 2012.) szolgálnak. Ez nagyfokú hasonlóságot eredményez az egyes szállítási módozatok vonatkozó előírásai között.

A kapcsolódó engedélykérelmek benyújtása előtt javasoljuk a honlapon található következő útmutatók áttanulmányozását:

Útmutató a radioaktív anyagok csomagolásával összefüggő – a veszélyes áruk szállításáról szóló jogszabályok és nemzetközi egyezmények rendelkezései szerint az illetékes nemzeti hatóság jóváhagyását igénylő – ügyekben benyújtandó engedély-kérelmek összeállításához

Küldeménydarab-minták engedélykérelmeinek összeállításával kapcsolatos műszaki elvárások