Részletes kereső


Hírek

Szervercsere és informatikai rendszer karbantartása az OAH-nál

2017.04.20

2017. április 21-én, pénteken az Országos Atomenergia Hivatal ügyeleti rendben működik szervercsere, illetve az informatikai rendszer karbantartása miatt.

Tovább olvasom »

Véget ért a Nukleáris Biztonsági Egyezmény 7. Felülvizsgálati Értekezlete

2017.04.20

2017. március 27. és április 7. között Bécsben került sor a Nukleáris Biztonsági Egyezmény (CNS – Convention on Nuclear Safety) részes államainak hetedik felülvizsgálati értekezletére. A felülvizsgálók a magyar gyakorlatot több ponton is követendőnek találták, jó gyakorlatnak (good practice) minősítették az engedélyezési eljárások átláthatóságának más tagállamok gyakorlatán túlmutató biztosítását.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a BME Oktatóreaktor üzemeltetési engedélyéhez kapcsolódóan

2017.04.19

Az Országos Atomenergia Hivatal az átláthatóság biztosítása érdekében – eleget téve a hazai törvényi kötelezettségeinek és a nemzetközi ajánlásoknak– minden létesítményi szintű engedélyezési eljárásnál közmeghallgatást tart, hogy a lakosság és a civil szervezetek bevonásával (a vélemények figyelembevételével, a kérdések megválaszolásával) hozza meg döntését. A „Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Oktatóreaktorának üzemeltetési engedélye” tárgyú, április 18-án megrendezett közmeghallgatáson nem jelent meg érdeklődő, így sem az Országos Atomenergia Hivatal, sem az engedélyes és a bevont szakhatóságok nem kaptak kérdést, illetve nem hangzott el vélemény, észrevétel.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2017.04.19

A radioaktívhulladék-tároló létesítmények rendszereit és rendszerelemeit az üzemviteli és lezárást követő fázisok biztonságának fenntartása szempontjából osztályba kell sorolni. Az Országos Atomenergia Hivatal erre vonatkozóan elkészítette „A magyarországi radioaktívhulladék-tárolók rendszereinek és rendszerelemeinek biztonsági osztályba sorolása” útmutatót, amely ajánlásokat tartalmaz a vonatkozó jogszabályi előírások teljesítésére, és az azokban rögzített követelmények végrehajtására a biztonsági szempontok figyelembevételével.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2017.04.06

A Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója 2017. évi Időszakos Biztonsági Felülvizsgálatának elvégzéséhez szükséges útmutatót (hatósági iránymutatást) készített az Országos Atomenergia Hivatal, amely ajánlásokat tartalmaz a vonatkozó jogszabályi előírások teljesítésére, és az azokban rögzített követelmények végrehajtására a nukleáris biztonsági szempontok figyelembevételével.

Tovább olvasom »

Események

2017.06.26
IPPAS követő-misszió

2017.06.21
ConvEx-3 Nukleárisveszélyhelyzet-kezelési gyakorlat

2017.04.18
Közmeghallgatás „Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Oktatóreaktor üzemeltetési engedélye” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

Eseménynaptár
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei
Eseménynaptár
A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai
Megtekintés
A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai
Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!