Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Megjelent az OAH hírlevél 2018/2-es száma

2018.10.11

Bulletin 2018/2 Bulletin 2018/2

A kiadványban többek között foglalkozunk a nukleáris létesítmények 2018 első féléves biztonsági teljesítményének értékelésével, a Duna alacsony vízállásával, a Célzott Biztonsági Felülvizsgálatban meghatározott feladatok előrehaladásával, a jogszabályi változásokkal, a nukleáris létesítmények öregedéskezelésének uniós felülvizsgálatával.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás Pakson

2018.10.10

Közmeghallgatás Pakson Közmeghallgatás Pakson

Az Országos Atomenergia Hivatal az átláthatóság biztosítása érdekében – eleget téve a hazai törvényi kötelezettségeinek és a nemzetközi ajánlásoknak– minden létesítményi szintű engedélyezési eljárásnál közmeghallgatást tart, hogy a lakosság és a civil szervezetek bevonásával (a vélemények figyelembevételével, a kérdések megválaszolásával) hozza meg döntését. Az RHK Kft. „Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója 1-24 kamrák kiépítése üzemeltetésének engedélye iránti kérelmének” tárgyában, október 9-én megrendezett közmeghallgatáson nem jelent meg érdeklődő, így sem az Országos Atomenergia Hivatal, sem az engedélyes és a bevont szakhatóságok nem kaptak kérdést, illetve nem hangzott el vélemény, észrevétel.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2018.10.10

Turbinacsarnok Turbinacsarnok

2018.10.10-én hajnalban a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2. turbináját 140 MW-ra leterhelték a turbinakondenzátor tervezett tisztítása miatt. A turbinakondenzátor a villamosenergiatermelési folyamat szempontjából fontos berendezés, azonban nukleáris biztonsági funkciót nem lát el, így a karbantartásnak nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs. A tisztítás a villamosenergia-termelés megfelelő hatásfokának biztosításához vált szükségessé.

Tovább olvasom »

Nemzetközi fókuszban a nukleáris veszélyhelyzeti kommunikáció

2018.10.08

Nemzetközi fókuszban a nukleáris veszélyhelyzeti kommunikáció Nemzetközi fókuszban a nukleáris veszélyhelyzeti kommunikáció

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében október első hetében Bécsben került sor az első Nukleáris és radiológiai veszélyhelyzeti kommunikációs szimpóziumra, együttműködésben számos nemzetközi szervezettel (pl. CTBTO, Vöröskereszt, OECD Nukleáris Energia Ügynöksége, Európai Bizottság), mintegy 400 résztvevővel és több mint 70 előadóval.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2018.10.04

Új útmutató az OAH honlapján Új útmutató az OAH honlapján

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. Az „Új atomerőművi blokk létesítési engedélyezési dokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva a létesítési engedélykérelemmel kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését

Tovább olvasom »

Események

2018.10.09
Közmeghallgatás Pakson

2018.09.24
IRRS-misszió

2018.09.17
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 62. közgyűlése

2018.07.05
Közmeghallgatás Kisnémediben

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!