Részletes kereső


Hírek

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2016. évi karbantartása

2016.10.18

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2016. október 18-tól megkezdődött a 2. blokk várhatóan 54 napig tartó közepes hosszúságú, 2016. évi karbantartása (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A főjavítást az előzetes terveknek megfelelően teljes zónakirakás mellett, a reaktortartály ciklikus vizsgálatával egybekötve hajtják végre. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Új sugárvédelmi útmutató az OAH honlapján

2016.10.12

A radioaktív anyagot tartalmazó fogyasztási cikkek előállításához, forgalomba hozatalához, felhasználásához szükséges engedély megszerzését célzó engedélykérelem összeállításához készített útmutatót az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Kétoldalú megbeszélések a NAÜ 60. közgyűlése margóján

2016.10.07

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 60. közgyűlése mentén – számos kétoldalú megbeszélést kezdeményezett, amelyek lehetőséget biztosítottak az együttműködések további erősítésére, illetve a kölcsönös tájékoztatásra.

Tovább olvasom »

Lezajlottak az OAH közmeghallgatásai

2016.10.07

Október 4-én a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbításáról, október 5-én a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója (KKÁT) 25-33. kamrák létesítési engedélyének módosításáról kérdezhettek a civil szervezetek, valamint a lakosság.

Tovább olvasom »

A NAÜ főigazgatója hivatalos találkozón fogadta a magyar delegációt a NAÜ 60. közgyűlésének margóján

2016.09.30

Szeptember 28-án a magyar delegáció Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkárának vezetésével kétoldalú megbeszélést folytatott Yukiya Amanoval, a NAÜ főigazgatójával, amelyen Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója is részt vett. A találkozóra Bécsben, a NAÜ 60. közgyűlése alkalmából került sor.

Tovább olvasom »

Események

2016.10.05
Közmeghallgatás „a létesítési engedély módosítása a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában a 25-33. kamrák vonatkozásában” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2016.10.04
Közmeghallgatás „a Paksi Atomerőmű 3. blokk tervezett üzemidőn túli üzemeltetési engedélykérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2016.09.26
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 60. közgyűlése

Eseménynaptár
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei
Eseménynaptár
A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai
Megtekintés
A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai
Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!