ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Üzbég delegáció látogatása Magyarországon

2019.02.15

Üzbég delegáció Üzbég delegáció

2019. február 12-15. között üzbég kormányzati delegáció látogatott hazánkba, hogy megismerkedjenek az új atomerőművi blokkok létesítésével kapcsolatos magyar tapasztalatokkal. Az Országos Atomenergia Hivatalban február 14-én Fichtinger Gyula főigazgató fogadta a delegációt, amelyben a parlamenti képviselők mellett az üzbég nukleáris hatóság szakértője is részt vett.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2019.02.15

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

A Paksi Atomerőmű 1. blokkján 2019. február 14-én 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs. A teljesítménycsökkenést egy a gőzfejlesztőkbe adott tápvíz mennyiségének csökkenése miatti automatikus védelmi működés okozta, melynek következtében az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkjának teljesítménye 59%-ra esett vissza. A hiba elhárítását követően a blokk - a védelmi működés után 2 órával - újra névleges teljesítményen üzemel.

Tovább olvasom »

Román nukleáris hatósági delegáció látogatása hazánkban

2019.02.15

Román delegáció Román delegáció

2019. február 12-14. között a román nukleáris hatóság elnöke által vezetett szakértői delegáció érkezett Magyarországra, hogy konzultáljon az EU sugárvédelemmel foglalkozó irányelvének hazai átvételéről, az irányelvben foglaltak gyakorlati megvalósításáról.

Tovább olvasom »

Közlemény sugárforrással kapcsolatos rendkívüli eseményről

2019.02.08

Közlemény Közlemény

2019. január 21-én Pécs beépített iparterületén egy zárt sugárforrást tartalmazó szonda (béléscsövezett geotermikus kutatófúrás geofizikai vizsgálata közben) leesett az 1800 m mélységben lévő kúttalpra. Az eseményről a vizsgálatot végző engedélyes 2019. január 22-én értesítette az OAH-t. A szondát 2019. február 6-án délelőtt az Országos Atomenergia Hivatal által jóváhagyott intézkedési terv alapján, illetve az OAH ellenőrzése mellett sikerült biztonságosan kiemelni. Az INES 1-es minősítésű esemény semmilyen egészségügyi és környezeti kockázatot nem jelentett.

Tovább olvasom »

Marokkói hatóság vezetőinek látogatása az OAH-ban

2019.02.07

Marokkói delegáció Marokkói delegáció

2019. február 4-től 6-ig Magyarországra látogatott a marokkói nukleáris hatóság delegációja, Khammar Mrabit, a szervezet főigazgatója vezetésével. A háromnapos program keretében számos előadást tartottak a magyar szakemberek: bemutatták az OAH tevékenységét, a hazai nukleáris területet, a radioaktív hulladék kezelésének magyarországi tapasztalatait, valamint a nukleáris biztonságra vonatkozó szabályozást, különös tekintettel a kutatóreaktorokra. Emellett áttekintést kaptak a sugárvédelem szabályozásáról.

Tovább olvasom »

Események

2019.01.10
Évindító sajtótájékoztató

2018.12.11
"Atomenergiáról - mindenkinek" Győrben

2018.11.22
ENSREG közmeghallgatás Brüsszelben

2018.10.09
Közmeghallgatás Pakson

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!