ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Szabályozórendszeri vizsgálatok a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2020.07.09

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

A MAVIR kérésének megfelelően a Paksi Atomerőműben 2020. július 9-én reggel 7 órai kezdettel egy előre ütemezett szekunderköri, szabályozórendszeri vizsgálat miatt megkezdték a 4. blokk 250 MW-os leterhelését.

Tovább olvasom »

Az OAH szakértőjét is felkérték a NAÜ INES tanácsadó testületébe

2020.07.07

Nyisztor Dániel Nyisztor Dániel

Nyisztor Dánielt, az OAH osztályvezetőjét is felkérte a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, hogy vegyen részt a Nemzetközi Nukleáris és Radiológiai Esemény Skála (INES) Tanácsadó Testület munkájában. Ennek feladatai közé tartozik, hogy gondozza az INES-kézikönyvet, elősegítse az események INES-skála szerinti minősítésének elvégzését, továbbá az INES-skálához kapcsolódó képzéseket tartsanak. A felkérés 2020. július 1-i kezdettel hároméves periódusra szól. Nyisztor Dániel rövid interjúban adott áttekintést a részletekről.

Tovább olvasom »

Létesítésiengedély-kérelem: munkaértekezletet tartott az OAH

2020.07.07

Munkaértekezlet Munkaértekezlet

A 2020. július 6-i értekezleten a munkatervet kidolgozó operatív irányítás részletesen bemutatta a létesítésiengedély-kérelem értékelésében, illetve a munka támogatásában részt vevők számára a munkatervben meghatározott szervezeti hátteret, a munkafolyamatokat, valamint a határidőket és a feladatokat. Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója kiemelte: az Országos Atomenergia Hivatal 2009 óta készül az új atomerőművi blokkok létesítésével összefüggő hatósági feladatokra. Most, hogy beérkezett az OAH eddigi történetének legnagyobb engedélykérelme, az első pillanattól kezdve megfeszített munka vár mindenkire, s ez a feladat prioritást élvez.

Tovább olvasom »

Új munkatársat keres az OAH humánpolitikai referens munkakörbe

2020.07.06

Az új munkatárs feladata lesz a hivatal kormánytisztviselői kormányzati szolgálati jogviszonya, munkavállalói munkajogviszonyával összefüggő humánpolitikai, munkajogi vonatkozású tevékenységek széleskörű ellátása.

Tovább olvasom »

Az iráni nukleáris hatóság tájékoztatása a Natanzban történt tűzesetről

2020.07.03

Július 2-án tette közzé az iráni nukleáris hatóság, hogy a Natanz urándúsító telephelyének nyitott területén található egyik használaton kívüli technikai épület tűz következtében megrongálódott. A tűzoltóegységek azonnal beavatkoztak és megfékezték a lángokat. A tájékoztatás szerint személyi sérülés nem történt, az esemény nem érintette a nukleáris létesítmény működését, radioaktív anyag nem került a környezetbe. Az iráni hatóság munkatársai a helyszínen vizsgálják a történteket.

Tovább olvasom »

Események

2020.06.08
Elektronikus közmeghallgatás

2020.01.23
Évindító sajtótájékoztató

2019.11.21
"Atomenergiáról - mindenkinek" Szegeden

2019.09.24
OECD NEA kockázati kommunikációs workshop

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés