Részletes kereső


Hírek

Új útmutató az OAH honlapján: ONER riasztási gyakorlatok előkészítése, levezetése és értékelése

2017.08.18

Az útmutató célja, hogy az elvégzendő feladatok bemutatásával egységes szabályokat határozzon meg az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszer (ONER) riasztási gyakorlataira vonatkozóan, amelyek ugyanakkor jól alkalmazhatók és begyakorolhatók a szervezeti szintű riasztási gyakorlatok során is.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „az RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” kérelemre indult eljárásban hozott döntésről

2017.08.11

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – döntést hozott a „Az RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” engedélyezési eljárásban. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Püspökszilágy és Kisnémedi község Polgármesteri Hivatala hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Mérnököt és fizikust keres az OAH

2017.07.31

Az Országos Atomenergia Hivatal mérnököt, fizikust keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatársak feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység.

Tovább olvasom »

Jordán delegációt fogadott az OAH

2017.07.31

2017. július 24–25. között ötfős jordán delegációt fogadott az Országos Atomenergia Hivatal. A tudományos látogatás az ENCO (többek között radioaktív hulladékok kezelésével is foglalkozó független szakértő cég) szervezésében zajlott. A látogatás célja az volt, hogy a radioaktív hulladékok kezelése területén egy nagyobb tapasztalattal rendelkező országtól szerezhessenek ismereteket a jordán nukleáris és környezetvédelmi szakemberek.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának éves karbantartása

2017.07.27

A Paksi Atomerőműben 2017. július 27-től megkezdődött az 1. blokk éves, a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartása. A karbantartás része a reaktortartály és a főberendezések ciklikus vizsgálata is. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Események

2017.09.18
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 61. közgyűlése

2017.06.26
IPPAS követő-misszió

2017.06.21
ConvEx-3 Nukleárisveszélyhelyzet-kezelési gyakorlat

2017.06.08
Közmeghallgatás „a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

Eseménynaptár
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei
Eseménynaptár
A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai
Megtekintés
A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai
Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!