ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Az OAH megtartotta évindító sajtótájékoztatóját

2020.01.24

Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató

Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója, valamint Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes áttekintést adott a tavalyi év legfontosabb eredményeiről, történéseiről, valamint az idei évre várt jelentősebb eseményekről. Kiemelten foglalkoztak a Paksi Atomerőmű működésével, az új atomerőművi blokkok engedélyezésével, továbbá a nagyaktivitású radioaktívhulladékok végleges elhelyezéséhez kapcsolódó tevékenységekkel.

Tovább olvasom »

Finn hatósági delegáció látogatása Magyarországon

2020.01.24

STUK OAH találkozó STUK OAH találkozó

Január 20-21-én Magyarországra látogatott a finn nukleáris hatóság (STUK) delegációja. A magyar és finn szakemberek immáron nyolcadik alkalommal találkoztak, hogy az újépítésű orosz blokkok hatósági engedélyezési és felügyeleti tapasztalatait megosszák egymással.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.24

Útmutatótervezet Útmutatótervezet

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Ajánlás atomerőmű és kiégett üzemanyag átmeneti tárolására szolgáló létesítmény leszerelési tervdokumentumainak kidolgozásához” című felülvizsgált útmutató célja, hogy ajánlásokat adva bemutassa a leszerelés tervezésének folyamatát, egyértelművé tegye a leszerelési tervdokumentumok funkcióját, amelyek tartalmazzák azokat a terveket, amelyek biztosítják a biztonságos leszerelést, valamint meghatározzák a hatóság felé történő tájékoztatási kötelezettségeket.

Tovább olvasom »

Elérhetők az OAH évindító sajtótájékoztatójának anyagai

2020.01.23

Sajtóanyag Sajtóanyag

Az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatójához készített sajtóanyag és előadás elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Elérhető az OAH 2020. évi ellenőrzési terve

2020.01.22

Forrás: pixabay Forrás: pixabay

Az Országos Atomenergia Hivatal – eleget téve törvényi kötelezettségének – elkészítette a 2020. évre vonatkozó ellenőrzési tervét, amely elérhető az OAH honlapján. Az OAH évente közel kétezer ellenőrzést végez, ezekre egyrészt az év elején meghatározott ellenőrzési terv szerint kerül sor, másrészt az év folyamán számos terven felüli ellenőrzést is végrehajtanak az OAH szakemberei, megfelelve a hivatal hatósági felügyeleti kötelezettségeinek.

Tovább olvasom »

Események

2020.01.23
Évindító sajtótájékoztató

2019.11.21
"Atomenergiáról - mindenkinek" Szegeden

2019.09.24
OECD NEA kockázati kommunikációs workshop

2019.09.16
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 63. közgyűlése

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés