ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2019.10.18

útmutató útmutató

Felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető „A sugárveszélyes munkakörben dolgozó munkavállalók személyi monitorozásával és az Országos Személy Dozimetriai Nyilvántartással összefüggő követelmények teljesítése” című útmutató felülvizsgált változata. Az útmutató célja, foglalkozási sugárterhelés ellenőrzésével kapcsolatos követelmények megfogalmazása, a hatályos jogszabályban meghatározott sugárvédelmi követelmények szerint.

Tovább olvasom »

Megváltozott a D-szintű fizikai védelmet igénylő szállítások regisztrációjához használatos formanyomtatvány

2019.10.18

Regisztrációs lap Regisztrációs lap

Az Országos Atomenergia Hivatal felhívja a meglévő, illetve leendő ügyfelei figyelmét, hogy a D-szintű fizikai védelmet igénylő nukleáris anyag, radioaktív sugárforrás és radioaktív hulladék szállításának – az atomenergia alkalmazása körében a fizikai védelemről és a kapcsolódó engedélyezési, jelentési és ellenőrzési rendszerről szóló 190/2011. (IX. 19.) Korm. rendelet 35. § (8) bekezdése szerinti – regisztrációs űrlapja megváltozott.

Tovább olvasom »

„Atomenergiáról – mindenkinek” Szegeden: módosult a jelentkezési határidő

2019.10.18

Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden

2019. november 21-én Szegeden kerül sor a következő „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvényre. A módosított határidő szerint október 25-ig (péntek) lehet jelentkezni.

Tovább olvasom »

„Force on Force” gyakorlatokkal kapcsolatos továbbképzés

2019.10.18

Force on Force gyakorlat  Force on Force gyakorlat

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal 2019. október 8. és 11. között képzést szervezett Pakson, a teljesítményalapú védelmi gyakorlatok, más néven Force on Force (fegyveres támadást szimuláló) gyakorlatok szervezésével és lebonyolításával kapcsolatban.

Tovább olvasom »

NAÜ-ösztöndíjasok látogatása az OAH-nál

2019.10.18

NAÜ-ösztöndíjasok látogatása NAÜ-ösztöndíjasok látogatása

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében mintegy másfél hónapra tudományos látogatók érkeztek hazánkba, hogy megismerkedjenek a nukleáris törvényszéki analitika területével, amelyben az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) világszinten is elismert szakmai tudással rendelkezik. A ghánai, dél-afrikai és libanoni szakemberek képzése elsősorban az EK-ban zajlik, az Országos Atomenergia Hivatalnál kétnapos programon vettek részt, amelynek során a védettséghez (fizikai védelemhez) kapcsolódó hatósági tevékenységgel ismerkedtek meg.

Tovább olvasom »

Események

2019.11.21
"Atomenergiáról - mindenkinek" Szegeden

2019.09.24
OECD NEA kockázati kommunikációs workshop

2019.09.16
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 63. közgyűlése

2019.05.30
"Atomenergiáról - mindenkinek" Veszprémben

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!