ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső
Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Terven felüli karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2019.08.20

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2019. augusztus 21. 00:00 és augusztus 22. 03:00 óra között a Paksi Atomerőmű 1. blokkján terven felüli karbantartást végeznek, amely során a blokk teljesítményét a névlegeshez képest 44 %-ra csökkentik egyes villamos és gépészeti berendezések karbantartása miatt. A blokk biztonsága a karbantartás miatt nincs veszélyeztetve, környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Közlemény

2019.08.14

Közlemény Közlemény

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a Budapest, X. kerület Gergely utcai egykori hulladéklerakó kármentesítési eljárásának keretében megkereste az Országos Atomenergia Hivatalt, tekintettel arra, hogy a kármentesítési monitoring tevékenység során két talajvízfigyelő kútban a természetes hátteret meghaladó radionuklid-koncentrációt mértek. A mért értékek nagyságrendekkel maradnak el az ivóvízre vonatkozó, WHO által meghatározott határértékektől. A rendelkezésre álló információk, valamint az OAH 2019. augusztus 13-án végzett helyszíni méréseinek eredményei alapján, jelen körülmények között sugárvédelmi szempontból nem indokolt közvetlen beavatkozás, a lakosság és a környezet biztonsága garantált. Tekintettel azonban arra, hogy a talajvízfigyelő kutakból vett minták mérési eredményei – feltehetően kis mennyiségű – radioaktív anyag jelenlétére utalnak, az OAH hivatalból eljárást indított a helyzet értékelése, a történtek kivizsgálása és a további teendők meghatározása céljából.

Tovább olvasom »

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2019.08.12

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, egyedi azonosítóval rendelkező durvaszerkezet-vizsgáló röntgenberendezések hatósági felügyelet és ellenőrzés alóli mentesítésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Új útmutatók az OAH honlapján

2019.07.31

Új útmutatók kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Determinisztikus biztonsági elemzések kutatóreaktorokban”, valamint a „Radioaktívhulladék-tárolók üzemeltetésiéletciklus-szakaszára vonatkozó radiológiai kockázatelemzések” című útmutató.

Tovább olvasom »

Ügyvivő főigazgatót neveztek ki a NAÜ vezetésére

2019.07.30

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsa 2019. július 25-én Cornel Feruta személyében a szervezet élére ügyvivő főigazgatót nevezett ki. A kinevezésre Yukija Amano főigazgató július 22-én bejelentett sajnálatos halála miatt, az Ügynökség zavartalan működése érdekében került sor. Cornel Feruta az új főigazgató hivatalba lépéséig látja el az ügyvivői feladatokat.

Tovább olvasom »

Események

2019.05.30
"Atomenergiáról - mindenkinek" Veszprémben

2019.04.25
Közmeghallgatás Bodán

2019.03.28
Közmeghallgatás Pakson

2019.01.10
Évindító sajtótájékoztató

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!