Részletes kereső


Hírek

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2017. évi karbantartása

2017.09.21

A Paksi Atomerőműben befejezték az 1. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a KKÁT III. ütem 2. fázisának üzembe helyezési eljárásához kapcsolódóan

2017.09.18

Az Országos Atomenergia Hivatal az átláthatóság biztosítása érdekében – eleget téve a hazai törvényi kötelezettségeinek és a nemzetközi ajánlásoknak– minden létesítményi szintű engedélyezésieljárásnál közmeghallgatást tart, hogy a lakosság és a civil szervezetek bevonásával (a vélemények figyelembevételével, a kérdések megválaszolásával) hozza meg döntését. A „Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója III. ütem 2. fázisának (21-24. tárolókamrák) üzembe helyezési engedélye” tárgyú, szeptember 14-én megrendezett közmeghallgatáson nem jelent meg érdeklődő, így sem az Országos Atomenergia Hivatal, sem az engedélyes és a bevont szakhatóságok nem kaptak kérdést, illetve nem hangzott el vélemény, észrevétel.

Tovább olvasom »

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Pécsett

2017.09.14

Az Országos Atomenergia Hivatal megújította „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatát, amelynek következő állomása Pécs. Az előadások rövidebbek, tematikájuk pedig igazodik a diákok érdeklődési köréhez. Az eddigieknél nagyobb hangsúlyt helyezünk az interaktív kiállításra: különleges katasztrófavédelmi eszközök, kutató-mentő robot, valamint tudásjáték várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is. A rendezvény helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja, időpontja 2017. október 12. (csütörtök), 9.30-tól 14.00 óráig.

Tovább olvasom »

Elérhetők az OAH szervezeti politikái a honlapon

2017.09.14

Az Országos Atomenergia Hivatal – szem előtt tartva az átlátható működés követelményeit – minőségpolitikája mellett a többi szervezeti politikáját is elérhetővé tette honlapján.

Tovább olvasom »

Nemzetközi találkozó az OAH-ban

2017.09.13

Az OECD NEA új atomerőművek értékelésével foglalkozó programjának (MDEP ) súlyos baleseti munkacsoportja 2017. szeptember 6-án és 7-én az OAH székházában rendezte idei második munkaülését.

Tovább olvasom »