ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

ConvEx-3 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat: jól halad az előkészítés

2017.03.07

Harmadik alkalommal, 2017 február 27-én és 28-án Pakson ülésezett a ConvEx-3 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot előkészítő bizottság. A megbeszéléseken az érintett hazai szervezeteken kívül a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Európai Bizottság, az Egészségügyi Világszervezet, a Meteorológiai Világszervezet szakértői, valamint a szomszédos országokból érkező delegációk is részt vettek. A találkozó kiemelt témái a baleseti esemény, az idővonal meghatározása, a nemzetközi gyakorlat üzeneteinek áttekintése, valamint a gyakorlathoz kapcsolódó dokumentumok felülvizsgálata volt.

Tovább olvasom »

Az általános nukleáris főigazgató-helyettesi feladatokat ideiglenesen az OAH főigazgatója látja el

2017.03.03

2017. március 1-jével Horváth Kristóf távozott az Országos Atomenergia Hivatal általános nukleáris főigazgató-helyettesi posztjáról, amelyet ideiglenesen – a helyettesítés rendjének megfelelően – Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója lát el.

Tovább olvasom »

Rövid ideig teljesítménycsökkenés volt március 1-én a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2017.03.03

Az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkján 2017. március 1-én védelmi működésből következően teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2017. évi karbantartása

2017.03.02

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek elkezdték felterhelni a blokkot.

Tovább olvasom »

Változik az OAH székházába történő beléptetés rendje

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal irodaházának átalakítása miatt 2017. március 1-től változik az épületbe történő beléptetés rendje. Külső látogatóknak a 1036 Budapest, Pacsirtamező u. 17. felől biztosítjuk a belépést, azok számára is, akik autóval érkeznek (korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek). A belépéshez fényképes igazolványra (személyigazolvány, jogosítvány, stb.) van szükség. Az OAH levelezési címe nem változik.

Tovább olvasom »

Villamosmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal villamosmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Gépészmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal gépészmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Magyar-angol-orosz tolmács-fordító munkatársat keres az OAH

2017.02.27

Az új munkatárs feladatai közé tartozik majd a szinkrontolmácsolás, tolmácsolás, nyelvi lektorálás, valamint írásos anyagok fordítása. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Jelentéktelen mennyiségű az Európában több helyen detektált Jód -131

2017.02.22

Az elmúlt hetekben a francia National Institute for Radiological Protection and Nuclear Safety (sugárvédelmi szakértői intézet) közleménye után néhány sajtóorgánumban is megjelent hír arról, hogy Európa nyugati és északi részén több helyen detektáltak jelentéktelen mennyiségű (µBq/m3 nagyságrendben) Jód-131 izotópot. A speciális mérési módszerrel detektált mennyiségek egészségügyi kockázatot nem jelentenek.

Tovább olvasom »

Ügyintézési idő meghosszabbítása

2017.02.17

Az Országos Atomenergia Hivatal az MVM Paks II. Zrt. kérelmére elindított, „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” engedélyezési eljárás ügyintézési határidejét 30 nappal meghosszabbította.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.02.14

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. december 13-án közmeghallgatást tartott, amelynek jegyzőkönyve elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Az OAH folyamatosan nyomon követi a francia atomerőműben történteket

2017.02.10

Az OAH főigazgatója, Fichtinger Gyula szerint a környezeti mérések megerősítették, hogy a háttérsugárzás nem nőtt sem Franciaországban, sem Magyarországon. A normandiai Flamanville-i atomerőmű turbinacsarnokában 2017. február 9-én 10 órakor történt kisebb robbanás, illetve tűz ütött ki, amelyet az eddigi információk szerint egy szellőztető ventilátor rövidzárlata és túlhevülése okozott. A turbinacsarnokban nincs radioaktív víz, tehát tűz, illetve robbanás esetén sem kerülhet radioaktív közeg a környezetbe.

Tovább olvasom »