ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

atomerőmű atomerőmű

100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkentés az atomerőmű 4. blokkján

2019.04.23

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztatása szerint a 4-es blokkon 2019. április 23-án 15.00 órától a 7. turbinagépcsoportot érintően karbantartást végeznek a szakemberek, amelynek kapcsán a blokkot 50%-ra leterhelik. A blokk felterhelését várhatóan 2019. április 24-én 6.00 órakor kezdik meg.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei első száma

2019.04.18

Az elmúlt időszak legfontosabb statisztikai adatai mellett olyan kiemelt témákról írunk, mint az Integrált Hatósági Felülvizsgálati Követőmisszió, a nukleáris létesítmények öregedéskezelésének uniós felülvizsgálatáról szóló összefoglaló jelentés, a Plucky Puli nemzeti nukleáris védettségi gyakorlat, az ECUREX-2018 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat, vagy a Paks II. projekthez kötődő 2018-as hatósági tevékenység. A hírlevélben foglalkozunk olyan rendkívüli eseménnyel is, mint a sugárforrást tartalmazó geofizikai szonda kutatófúrásba történő beesése. Emellett áttekintést adunk a közelmúlt nemzetközi eseményeiről is.

Tovább olvasom »

előadás előadás

OAH-s előadások az Árpád Napokon

2019.04.16

2019. április 16-án az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa tartott előadást az Árpád Gimnázium meghívására az Árpád Napokon a nukleáris biztonság és védettség, valamint a radiológiai és nukleáris balesetek témakörében.

Tovább olvasom »

WENRA ülés WENRA ülés

WENRA jubileumi ülés Budapesten

2019.04.16

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében április 9-11. között Budapesten került sor a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) ülésére, amelyre 25 országból mintegy hatvan résztvevő érkezett. A szervezet létrejöttének 20., jubileumi évében megtartott tavaszi plenáris ülésen megtárgyalták és elfogadták többek között a szervezet újstratégiai célkitűzéseit és aláírták a szervezet további működését meghatározó módosított alapszabályzatot.

Tovább olvasom »

továbbképzés továbbképzés

Radioaktív anyagok fizikai védelmi ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzés

2019.04.16

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2019. április elején a radioaktív sugárforrások fizikai védelmi rendszerének ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzést tartott az OAH felügyelőinek és a társszervek képviselőinek.

Tovább olvasom »

közmeghallgatás feljegyzése közmeghallgatás feljegyzése

Elérhető a március 28-i közmeghallgatás feljegyzése

2019.04.12

Az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tartott Pakson: az elhangzottakat dokumentáló feljegyzés elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Veszprémben

2019.04.11

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Veszprém. A rendezvény helyszíne a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai u. 2.), időpontja 2019. május 30. (csütörtök), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »

ellenőrzés ellenőrzés

A Paksi Atomerőmű kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenységének nemzetközi ellenőrzése

2019.04.10

Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága nukleáris energiával foglalkozó igazgatóságának munkatársai 2019. április 2-5 között ellenőrzést tartottak hazánkban, amelynek tárgya az MVM. Paksi Atomerőmű Zrt. kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenysége volt.

Tovább olvasom »

találkozó találkozó

Négyoldalú találkozó Szlovéniában

2019.04.09

A cseh, magyar, szlovák és szlovén, nukleáris hatóságok részvételével április 3-4-én a szlovéniai Ptujban került sor a szokásos éves négyoldalú találkozóra. A magyar delegációt Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vezette.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.04.04

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Nukleáris és más radioaktív anyag szállításához szükséges fizikai védelmi terv kidolgozása” című útmutató részletes leírást ad a nukleáris anyagot, radioaktív sugárforrásokat és radioaktív hulladékokat szállítók számára a szállítás fizikai védelmi tervének elkészítéséhez, elősegítve az előírt követelmények teljesítését.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

ATDR és elektronikus építési napló karbantartása az OAH honlapján

2019.04.04

Ezúton értesítjük engedélyeseinket, hogy 2019. április 4-én, 15:00 és 17:00 között az OAH honlapján karbantartás miatt nem lesz elérhető az ATDR és az elektronikus építési napló, ez idő alatt nem tudnak ügyeket benyújtani a hivatal felé. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.04.04

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Belső elkövetők elleni védelem” című útmutató a belső elkövető azonosításának, cselekményei megelőzésének, megakadályozásának, valamint azok következményei csökkentésének értékelési módszertanával kapcsolatban nyújt iránymutatást.

Tovább olvasom »