ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Elérhető az OAH félévente közreadott „Bulletin” kiadványának magyar változata

2017.05.30

Az Országos Atomenergia Hivatal félévente angol nyelven, „Recent Developments in Nuclear Safety in Hungary” címmel jelenteti meg nemzetközi tájékoztató kiadványát, amelynek mintájára 2017-től már magyar nyelvű változat is készül.

Tovább olvasom »

A Fenntartható fejlődés bizottságának ülése Pakson

2017.05.26

2017. május 24-én kihelyezett ülést tartott az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjában. A bizottság tagjainak Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója, Volent Gábor biztonsági igazgató, Farkas Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Energiaügyért Felelős Államtitkári Titkárság vezetője, valamint Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója tartott beszámolót.

Tovább olvasom »

Szimpózium a nukleáris biztosítéki rendszer helyzetéről, jövőjéről

2017.05.25

2017. május 15-18. között került sor Németországban az Európai Biztosítéki Kutatási és Fejlesztési Szövetség (ESARDA - European Safeguards Research and Development Association) szimpóziumára és 39. éves ülésére, mintegy kétszáz fő részvételével. Hazánkat az Országos Atomenergia Hivataltól Vincze Árpád főosztályvezető és Nagy Hedvig Éva nukleáris biztosítéki felügyelő képviselte.

Tovább olvasom »

Idén 40 éves az RHFT

2017.05.25

1977 márciusában fogadta az első hulladékos hordót a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló. Idén májusban a társaság korábbi és jelenlegi munkatársai, hatósági szakemberek és a helyi polgármesterek osztották meg gondolataikat az RHFT múltjáról és jelenéről egy ünnepi konferencia keretében.

Tovább olvasom »

E-közigazgatás: szlovák érdeklődés az OAH gyakorlata iránt

2017.05.24

A magyar-szlovák kétoldalú hatósági együttműködés keretében a szlovák hatóság kezdeményezésére 2017. május 23-án négytagú delegáció látogatott az Országos Atomenergia Hivatalba, amelynek munkatársai az e-közigazgatás témakörében tartottak előadásokat a szlovák szakemberek részére.

Tovább olvasom »

NAÜ-ösztöndíjasok látogatása az Országos Atomenergia Hivatalnál

2017.05.24

2017. május közepén három különböző nemzetiségű, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ösztöndíjával tudományos látogatáson résztvevő delegáció fogadására került sor az Országos Atomenergia Hivatalban. A hivatal az adott tudományos látogatás céljának és a NAÜ elvárásainak megfelelően személyre szabott, egyhetes programot dolgozott ki az ösztöndíjasok számára.

Tovább olvasom »

Kölcsönhatások felmérése: szoros együttműködés kell a nukleáris létesítmények között

2017.05.23

2016 második felében az Országos Atomenergia Hivatal – saját hatáskörben – eljárást indított, amelynek tárgya „Meglévő és létesítés előtt álló nukleáris létesítményeknek valamint a tevékenységeknek a nukleáris létesítmények biztonságára gyakorolt lehetséges kölcsönhatásának felmérése és értékelése”. A téma kiemelten fontos nemcsak az OAH, hanem a közvélemény számára is, ezért összegyűjtöttük az ide kapcsolódó fontosabb információkat.

Tovább olvasom »

Hatósági fórum az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatban

2017.05.18

2017. május 17-én az Országos Atomenergia Hivatal hatósági fórumot tartott a Pakson építendő új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos hatósági feladatok témakörében. A találkozó célja a kölcsönös tájékoztatás mellett egy közös információbázis kialakítása volt, amelynek segítségével javítható a hatóságok közötti együttműködés és információáramlás.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás „a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2017.05.17

Az Országos Atomenergia Hivatal 2017. június 8-án (csütörtökön) 16 órakor „a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Bátaapáti község Művelődési Házának nagyterme (7146 Bátaapáti, Ady Endre utca 4.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás „a Paksi Atomerőmű 4. blokk tervezett üzemidőn túli üzemeltetési engedélykérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2017.05.17

Az Országos Atomenergia Hivatal 2017. június 7-én (szerdán) 16 órakor „a Paksi Atomerőmű 4. blokk tervezett üzemidőn túli üzemeltetési engedélykérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Bizottsági közlemény a nukleáris indikatív programról

2017.05.16

Az Európai Bizottság közleményt adott ki, amelyben áttekintették a nukleáris életciklus összes szakaszában megvalósuló beruházásokat, foglalkoznak a nem energiatermelési célú alkalmazásokkal, továbbá kitérnek az Európai Unió technológiai vezetőszerepének fenntartására is.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák az 1-es blokkon

2017.05.15

2017. május 13-án reggel az 1. blokkot rövid időre lekapcsolták a villamosenergia-rendszerről annak érdekében, hogy az 1. turbina generátorához tartozó főtranszformátoron karbantartási munkát végezzenek. A blokkot már visszaindították, a főtranszformátor meghibásodásának megelőzése érdekében elvégzett karbantartásnak nincs hatása a nukleáris biztonságra.

Tovább olvasom »